EPA/Sergey Fadeichev
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu

U svetlu izgradnje vojnog potencijala NATO-a u blizini svojih granica, Rusija je preduzela mere za jačanje grupe na severozapadnim i zapadnim strateškim pravcima, formiranjem Lenjingradskog i Moskovskog vojnog okruga, rekao je na konferenciji ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu.

– Zbog povećanja vojnog potencijala NATO-a u blizini ruskih granica, širenja alijanse ulaskom Finske, a u budućnosti i Švedske, preduzeli smo korake da ojačamo grupu na severozapadnom i zapadnom strateškom pravcu – rekao je Šojgu na sastanku vojnog vrha Rusije.

Istovremeno je istakao da su „stvorene dve međuresorne strateške teritorijalne grupe Oružanih snaga – Lenjingradski i Moskovski vojni okrug.

– Nastavićemo da unapređujemo sastav i strukturu oružanih snaga srazmerno novim pretnjama po vojnu bezbednost Ruske Federacije – rekao je Šojgu.

Kako je istakao, ruska vojska nije dozvolila ukrajinskim militantima koji su pobegli iz Avdejevke da se učvrste na novoj liniji i nastavljaju da ih potiskuju na zapad.

– Nakon bekstva ukrajinskih militanata iz rovova Avdejevke, ruska grupa im nije dozvolila da se učvrste na obodu Petrovsko-Lastočkino-Severno i nastavlja da potiskuje neprijatelja na zapad – rekao je Šojgu.

– Naši vojnici pokazuju hrabrost i uspešno rešavaju zadatke koji su im postavljeni – dodao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here