EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp ilegalne migrante u SAD-u nazvao je “životinjama i neljudima” na predizbornom skupu u Mičigenu.

Republikanski predsednički kandidat nabrojao je nekoliko zločina koje su počinili ilegalni migranti i upozorio da će Amerikom zavladati nasilje i haos ako ne bude, ponovo, izabran za predsednika 5. novembra.

Govoreći o 22-godišnjoj studentkinji iz Džordžije za čije je ubistvo osumnjičen migrant iz Venecuele, Tramp je rekao da neki migranti nisu ljudi.

– Demokrate kažu ‘Nemojte ih zvati životinjama, i oni su ljudi’. A ja kažem ‘Ne, oni nisu ljudi, oni su životinje’ – rekao je Tramp.

Dosta glasača u SAD misli da je imigracija glavni problem. Tramp je ponovio tvrdnje da su migranti, koji ilegalno prelaze granicu s Meksikom, pobegli iz zatvora i ludnica te da su odgovorni za rast kriminala u SAD-u.

Trideset i osam posto republikanaca, kao i svaki peti nezavisni birač smatra da je imigracija glavni problem u zemlji, pokazala je anketa Rojtersa/Ipsosa urađena krajem februara.

Tramp često tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima, a danas je ponovio tvrdnju da države u Latinskoj Americi namerno šalju svoje kriminalce u SAD.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here