U. Raš

Veliko iznenađenje na stadionu Partizana, Javor je uz sjajnu igru došao do remija u Humskoj – 3:3.

Šok u Humskoj, Javor je načinio najveće iznenađenje u 16. kolu i odneo je bod u duelu sa favorizovanim Partizanom – 3:3. I to posle dva gola zaostatka, golom Gojkovića u 88. minutu.

Meč je imao početak kakav je Javor mogao samo da zamisli. U šestom minutu Lazar Nikolić je evrogolom šokirao domaće navijače, koji se još nisu oporavili od vesti iz Niša – 0:1.

Naime, početak meča u Humskoj poklopio se sa dramatičnom završnicom u Nišu, gde je Crvena zvezda slavila golom Pešića u sedmom minutu nadoknade sa 2:1.

Ipak, znali su u Partizanu da imaju sasvom dovoljno vremena da preokrenu. I to su učinili već do 26. minuta. Doduše, pričaće se o situaciji iz 11. minuta, kad se sudija najpre nije oglasio posle kontakta Belića i Gigića u šesnaestercu Partizana.

U nastavku akcije, Partizan je postigao izjednačujući pogodak, Menig je maestralno proigrao Natha, a Izraelac je preciznim udarcem savladao Vulića – 1:1. Nije se potom oglasila ni VAR soba, da jeste, morali bi da ponište pogodak Natha i da sviraju jedanaesterac za Ivanjičane, na šta je četvrtom arbitru sugerisao trener gostiju Dodić.

Dalo je to krila crno-belima, koji su u 26. minutu poveli, gol je postigao sve bolji kapiten Slobodan Urošević, ovoga puta preciznim udarcem glavom – 2:1.

Mogao je potom i Rikardo da poboljša svoj golgeterski učinak, ali je posle njegovog udarca ipak dobro reagovala odbrana Ivanjičana. U prvom minutu nadoknade probao je i Dijabate, ali je njegov udarac sa 14 metara odbranio Vulić.

Odmah posle ubacivanja iz kornera glavom je tukao Filipović, zamalo pored gola Ivanjičana. U poslednjim trenucima prvog polivremena Popović je kranjim naporom posle pokušaja Gigića izbio loptu u korner.

Već u 48. minutu zapretio je i Vujačić, ali je crnogorski reprezentativac sa pet metara šutirao preko gola Javora. Pet minuta kasnije probao je i Živković, ali se zatresa samo prečka Vulićevog gola.

Ipak, u 63. minutu Partizan je stekao dva gola viška. Natho je idealno ubacio loptu iz slobpodnog udarca iskosa sa desne strane, a Živković je ovoga puta vrlo preciznim udarcem glavom savladao Vulića – 3:1.

Mogao je sve dileme u 67. minutu da reši Rikardo, ali momak sa Zelenortskih ostrva nije pogodio ni na trećem uzastopnom meču. U ovoj situaciji, posle njegovog udarca glavom, lopta je prohujala pored stative Javora.

Dva minuta kasnije Belić je ponovo bio neoprezan u svom šesnaestercu, ovoga puta oborio je Tojčića, a sudija je pokazao na belu tačku, Gigić je bio precizan za nastavak neizvesnosti – 3:2.

Rikardo je nastavio sa promašajima i u 72. minutu, tada je njegov udarac sa deset metara odbranio Vulić, izbio je loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla probao je i Jović, ali je bio neprecizan sa 17 metara.

Kazna za te promašaje stigla je u 87. minutu. Bila je to prefektna kontra Ivanjičana, Đurić je odlično centrirao sa leve strane, a Luka Gojković je glavom matirao Popovića – 3:3. Za šok u Humskoj!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here