EPA/Clemens Bilan
Olaf Šolc i Ana Brnabič

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da Nemačka i Francuska ulažu napore kako bi Srbija i Kosovo postigli sporazum u dijalogu.

Šolc je istakao da Nemačka i Francuska očekuju pozitivan rezulatat u procesu dijaloga.

– Mora se postići dogovor. Mi i francuska vlada aktivno smo uključeni u pregovore stranaka i nadamo se da ćemo vrlo brzo imati proces da obe vlade krenu napred i da će doći do razumevanja. Nadam se da ćemo uskoro videti pozitivan rezultat. Ovaj proces takođe zahteva strpljenje i trud – rekao je Šolc posle Samita Zapadnog Balkana u Berlinu.

Nemački kancelar je rekao da se sukobi koji su nasleđeni na Balkanu moraju rešavati.

– Dobro je što imamo priliku i što smo postigli neke korake – naglasio je on.

4 COMMENTS

  1. Kome soli pamet ovaj nemacki celavko.Kakav sporazum kada nije n primenjen TZV Briselski sporazum.Nije sija nego vrata.Za njih Nemce je samo resenje da Srbija prizna laznu drzavce Kosovo.To rade od Bombardovanja, stalno ve. vise od 22 godine.Ko pita ovog celavka Nemacka nema kredabilitet da ona pravi mir.Za KiM vazi samo rezolucija 1244 i tacka.sve ostalo je laz i podvala

  2. Ne mora Srbija ništa
    Vi morate da to prikažete kako vama odgovara
    Ali sve se zna
    Ilegalna albanska država
    Na otetoj srpskoj Svetoj🇷🇸☦️🇷🇸Zemlji
    Kosovo i Metohija =🇷🇸🇷🇸🇷🇸
    Razumjete li
    Kosovo=Srbija🇷🇸🇷🇸🇷🇸
    🇷🇸☦️🇷🇺

  3. Niste vi nista postigli! Solc treba da pocne da postuje zakon, red i rad, a ne da se ponasa kao sibicar. Kada siptari otimaju Srpsku zemlju, ne sprovode dogovorene obaveze njemu je to normalno, e pa nece da moze barabo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here