EPA/Hannibal Hanschke
Nemački kancelar Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas da evropske zemlje i članice NATO-a neće poslati trupe u Ukrajinu.

“Razgovaralo se o tome da ono što je od početka dogovoreno među saveznicima, važi i za budućnost, a to je da neće biti vojnika evropskih zemalja ili članica NATO-a na tlu Ukrajine”, rekao je Šolc nakon samita evropskih lidera koji je održan u Parizu.

On je istakao da su evropske države spremne da nabave oružje iz trećih zemalja, van Evrope, kako bi ubrzale isporuku vojne pomoći Ukrajini, preneo je Rojters.

Slanje kopnenih trupa u Ukrajinu odbacio je i nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

“To nije opcija za Saveznu Republiku Nemačku”, poručio je Pistorijus na konferenciji za medije.

I portparol britanskog premijera Rišija Sunaka izjavio je danas da Velika Britanija nema planove za raspoređivanje borbenih trupa u Ukrajini.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, “ništa ne može isključiti”.

2 COMMENTS

  1. Što Šolc obećava da ne,to su samo varke.
    Svi oni već imaju vojsku u ukrajini.
    Zelenski je do sada tražio samo oružje, kamione ,i
    Avione,a sad traži i lude Evropske vojnike.
    Strašna je ova zapadna Evrpa.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here