EPA-EFE/FILIP SINGER
Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina tokom telefonskog razgovora da pristane na prekid vatre u Ukrajini što je pre moguće, izjavio je danas portparol nemačke vlade.

Primirje je neophodno da bi se poboljšala humanitarna situacija u Ukrajini i omogućio napredak u pronalaženju diplomatskog rešenja za sukob, rekao je portparol, preneo je Rojters.

Tokom razgovora, koji je trajao 75 minuta, Šolc je podsetio Putina na odgovornost Rusije za globalnu situaciju sa hranom, dodao je portparol.

10 COMMENTS

  1. Da prekine kako bih vam nesmetano isporucivao gas/naftu da bi isti Sulc uveo nove sankcije i tako se dodvorio onom sto nemoze ni vc da pogodi bez asistencije.Zavrci im gas odmah, nedaj im da se oporave,nisu ni oni dali rusiji.

  2. Ovaj se hrani samo po americkih restoranima!
    Nista od tradicionalnih domacinskih jela!

  3. Nemcima fali puter.kriza i americka pomoc kao i Hitleru da krenu na Rusiju.Ko si ti mali celavko da diktiras i pretis Putinu.Tvoji mntori iz Amerike i NATO pakata su ovu tragediju izazvali.Trebaju vam Sirovine i hrana iz Ukrajine i Rusije

  4. Pa ja mislim, da bi Putin isto hteo što prije da to završi, zapravo puno više od Šolca,samo jim se oćekivanja razlikuju!

  5. Da prekine vatru da on moze nesmetano dovesti jos oruzja….Taki da rusija ratuje u oslabi je a on ce biti pobjednik i human covjek…Kako su pametniii

  6. A Vi cete po starom oprobanom receptu da u vreme prekida vatre doturate oruzje i municiju?Gura Vas Amerika u propast.

  7. Па наравно
    Само ви наставите да шаљете оружије
    Љигави скотови
    Никад вам Русија није требала вратити источну њемачку
    Изгинуло је 30 милиона Руса то никад нисте платили
    Долази вријеме да ћете са каматом платити
    Послушници амерички

  8. Putin je najobicniji mafijas. Njemu ratovi trebaju samo da bi i dalje pljackao ruski narod. Tek kad nakon 22 godine sjase sa grbace ruskog naroda, zapaljeni nacionalistickiu maloumnici ce shvatiti da su svi Putinovi ratovi bili nista drugo nego ratovi kako bi on ostao na vlasti. Poslije svakog rata, od Cecenije, Gruzije, 2014 u Ukrajini pa do danasnjeg – njemu je stalo samo do vlasti i neizmjernog bogacenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here