Tanjug/AP
Derek Šole

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole saopštio je da je razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem o predlogu EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i apelovao na Prištinu da ga prihvati.

– Ključna tema je bilo naše partnerstvo i zajednički cilj unapređenja evropskih i evroatlantskih integracija Kosova – objavio je Šole na Tviteru.
Šole je dodao da je sa Kurtijem razgovarao i o značaju multietničkog karaktera Kosova i Metohije i napredovanju dijaloga o formiranju Zajednice srpskih opština, kao i o neophodnosti da se predstavnici Srba sa severa KiM vrate u institucije.

2 COMMENTS

  1. Kao Ameri se bore za Evropu i Kosovo,ma nemoj ko ti to veruje taj je spreman za Doktora.nka pokupe svoju ratnu masineriju sa Kosova i cao,docicice i to vreme.

  2. Kosovo i Metohija je okupirana teritorija Srbije…Kurti nema nikakvu perspektivu posle oslobadjanja…bolje nek Amerikanci školuju novi tolernatniji kadar za upravljanje oslobodjenom autonomnom pokrajnom Srbije, nego da forsiraju nekoga ko Albanski narod vodi u propast kroz sukob sa Srbima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here