EPA/Max Brucker
Premijer Mađarske Viktor Orban

Većina Evropljana je zainteresovana za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini, ali su organizacije američkog milijardera Džordža Soroša tesno integrisane u evropske institucije zbog čega Brisel ne može da počne da vodi politiku orijentisanu na mir, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

– Evropski lideri osećaju da evropsko javno mnjenje verovatnije podržava partije koje se zalažu za mir, a da manje podržava proratne stranke. U Evropi ne uspeva zaokret ka miru, jer je Brisel u stvari talac mreže Džordža Soroša. Mreža Soroša je ugrađena u evropske institucije – rekao je Orban za radio “Košut”.

Kako je istakao, ljudi iz Soroševe imperije, koju je gradio 30 godina, ne samo da mogu da utiču na javno mnjenje, nego imaju “toliko jaku pregovaračku poziciju da mogu da uzmu deo novca iz briselske kase” za sopstvene potrebe.

– Oni su i u Evropskoj komisiji i u Evropskom parlamentu, a nekoliko premijera je imenovao Soroš – dodao je Orban.

On je napomenuo da Evropljani mogu da ocene rad “proratnih političara” na izborima za Evropski parlament, te da mađarske vlasti redovno analiziraju javno mnjenje o važnim pitanjima. Tako se, prema poslednjem istraživanju, 86 odsto Mađara protivi slanju zapadnih trupa u Ukrajinu, podsetio je Orban.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. ma nemoj da lupetas svasta ce da ide u evropu pogledaj sta rade madjarskoj sto nece da se mesa u sramnu politiku brisela srbija znas kad ce da je prime u eu kad bude priznala tako zvano kosovo i kad budu odvojili vojvodinu zar ne vidis da poceli da prave kao neku vovodjansku naciju zato bolje biti samo stalna srbija kao sto su norveska islkad svacarska i tusrka

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here