Youtube/7NEWS Australia
Jedna od Kejmartovih prodavnica

Primetili ste možda u poslednje vreme da se pojedine prodavnice mešovite robe Kejmart (Kmart) i Target zatvaraju u nekim tržnim centrima u Australiji. Međutim, to nije bila najava gašenja nekog od ovih brendova, već početak procesa spajanja u jednu kompaniju.

Vest da se Kejmart i Target spajaju, objavio je u ponedeljak list Australijski finansijski pregled (Australian Financial Review), navodeći da će time nastati jedna gigantska kompanija vredna deset milijardi dolara.

Kako je potvrdila krovna koproracija Vestfarmers, koja još od 2007. poseduje oba ova brenda, Target će se praktično „utopiti“ u Kejmart, a na ovaj korak su se odlučili kako bi unapredili lanac maloprodajnih objekata i omogućili svim radnjama i osoblju da posluju u jedinstvenom tehnološkom sistemu.

Kako je obećao izvršni direktor Kejmarta Jan Bejli, kupci neće značajno osetiti ovu promenu, niti će ona imati uticaja na same prodavnice.

„Imajući u vidu da potrošači sada zahtevaju vrednost svog kupovnog iskustva više nego ikad, novi operativni model će omogućiti novi nivo obima i produktivnosti u oba brenda, tako da možemo da omogućimo još veću vrednost našim klijentima u budućnosti – rekao je Bejli.

On je naglasio da će i za „mreže prodavnica i 50.000 članova tima ovaj proces biti kao nešto uobičajeno“, te da je reč više o „internoj reorganizaciji“.

Bejli je čak objasnio da maloprodajni objekti neće menjati imena i da ćemo u tržnim centrima i dalje imati i Kejmart i Target.

Korporacija Vestfarmers koja poseduje oba ova brenda, takođe je i vlasnik lanca prodavnica alata i tehničke robe Banings, kao i radnji Bumont Tajls, Ofisvorks i Prajslajn.

“Šačica viškova“

Na pitanje da li će spajanje dva brenda uticati na to da deo radnika ostane bez posla, Jan Bejli je odgovorio da će biti samo „šačica viškova“, i to uglavnom u odeljenjima tehnologije i robe.

– U idućoj godini će se otvarati i nova radna mesta, tako da očekujemo da za godinu dana od spajanja imamo više zaposlenih nego danas – rekao je direktor Kejmarta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here