UEFA je odlučila da preostale utakmice osmine finala Lige šampiona budu odigrane na terenima domaćina gde je po pravilu i trebalo da se održe revanš mečevi.

Tako će Juventus dočekati Lion na svom terenu, a isti slučaj će biti i u duelima Barselona -Napoli, Bajern – Čelsi i Mančester Siti Real – Madrid.

As je došao do nezvaničnih informacija iz UEFA, koja će zvanično saopštiti ovu odluku u petak.

Ova informacija sasvim sigurno pogoduje i Crvenoj zvezdi, koja prati dešavanja u završnici švajcarske lige, ali i u osmini finala Lige šampiona, jer upravo od raspleta određenih rezultata može da bude definitivno određeno da li će biti nosilac u kvalifikacijama za Ligu šampiona u 3. kolu. Trenutno je šampion Srbije na granici.

Da bi Zvezda bila iznad crte, potrebno joj je da Sent Galen ostane na 1. mestu do kraja prvenstva u Švajcarskoj, kao i da Napoli i Lion ispadnu u osmini finala Lige šampiona, pa će navijači Zvezde sasvim sigurno pomno pratiti ove mečeve i navijati za Mesija i Ronalda.

Nema sumnje, iako će se igrati bez publike, Barsi i Juveu će biti mnogo lakše da izbace svoje rivale na svom terenu, nego što bi to bio slučaj da se igra na neutralnom terenu.

Podsetimo, u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona potignuti su sledeći rezultati:

Lion – Juventus 1:0

Napoli – Barselona 1:1

Čelsi – Bajern 0:3

Real Madrid – Mančester Siti 1:2

Preostali mečevi osmine finala biće odigrani 7. i 8. avgusta, dok je će se od četvrtfinala Liga šampiona igrati kao završni “fajnal ejt” turnir gde će se igrati po jedna utakmica sve do finala. Četvrtfinala su na programu od 12. do 15. avgusta, polufinala 18. i 19. avgusta, a finale je na programu 23. avgusta na La Lušu u Lisabonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here