EPA-EFE/Julio Munoz
Španci slave pobedu

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je u Sevilji selekciju tzv. Kosova 3:1 u meču grupe B kvalifikacija za SP 2022.

Golove za Špance postigli su Olmo u 34, Tores u 36. i Moreno u 75. minutu. Jedini strelac za goste bio je Halimi u 70. minutu. Grčka i Gruzija igrali su 1:1. Povela je Grčka autogolom Kakabazea u 76. minutu, da bi Gruzija izjednačila dva minuta kasnije pogotkom Kvarahelia. Švedska je u ovom kolu bila slobodna. Španija je prva na tabeli grupe B sa 7, a Švedska ima 6 bodova.

Italija je u gostima u grupi C savladala Litvaniju 2:0 golovima Sansija u 47. i Imobilea sa penala u poslednjim trenucima meča. Severna Irska i Bugarska igrali su bez golova. U ovom kolu bila je slobodna Švajcarska. Italija je prva na tabeli sa 9 bodova.

Francuska je grupi D u gostima pobedila BiH 1:0 golom Grizmana u 60. minutu. Ukrajina je na svom terenu igrala 1:1 sa Kazahstanom. Ukrajina je povela golom Jaremčuka u 20. minutu, da bi izjednačenje Kazahstanu doneo Mužikov u 59. U ovom kolu bila je slobodna Finska. Francuska je prva na tabeli sa 7 bodova.

Danska je u gostima u okviru grupe F razbila Austriju 4:0. Škotska je na svom terenu istim rezultatom pobedila Farska ostrva. Izrael je u gostima pobedio Moldaviju 4:1. Danska je prva na tabeli sa 9 bodova.

Engleska je na svom terenu u grupi I pobedila Poljsku 2:1. Mađarska je u gostima bila bolja od Andore 4:1, a Albanija je nadigrala San Marino 2:0. Engleska je prva sa 9 bodova.

Najviše bure viđeno je u grupi J. Jermenija je na svom terenu pobedila Rumuniju 3:2, dok je Severna Makedonija u gostima bila bolja od Nemačke 2:1. Pandev i Elmas su bili strelci za goste, a Gundogan za domaći tim. Island je pobedio Lihtenštajn 4:1. Jermenija je prva sa 9 bodova, Severna Makedonija i Nemačka imaju po 6.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here