Španovićeva druga skokom od 6,55 m

0

Srpska rekorderka u skoku udalj Ivana Španović završila je kao druga na tradicionalnom 64. atletskom mitingu "Memorijal Hanžeković" u Zagrebu. U debitantskom učešću na poznatom mitingu Španovićeva je najduži skok ostvarila u šestoj seriji – 6,55 metara, što je za samo jedan centimetar slabiji rezultat od pobednice, Rumunke Aline Rotar (6,56).
Treće mesto zauzela je Šveđanka Erika Jarder skokom od 6,36 m.
Neprestana kiša i hladno vreme u Zagrebu onemogućili su brojne svetske zvezde da ostvare bolje rezultate. Do kraja sezone Španovićevu još očekuje učešće za reprezentaciju Evrope na Kupu kontinenata, 13. i 14. septembra u marokanskom gradu Marakešu.

Luis trener u Hjustonu

Legendarni američki atletičar i devetostruki olimpijski šampion Karl Luis (55 godina) odlučio je da postane trener! Luis je prihvatio posao trenera na Univerzitetu u Hjustonu, gde će raditi puno radno vreme.
Luis je prošle sezone na Univerzitetu u Hjustonu volontirao kao pomoćni trener. Najveći atletičar svih vremena, koji je pored devet olimpijskih zlata osvojio i osam titula svetskog prvaka, od završetka karijere 1997. bio je angažovan na promociji atletike u svetu, a jedno vreme se bavio i glumom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here