Tanjug/AP
Zemljotres u Albaniji

Albanski premijer Edi Rama objavio je na svom profilu na Tviteru da su Srbija i Crna Gora poslale svoje spasilačke ekipe u Albaniju.

“Crnogorski premijer Marković mi je rekao da je specijalni tim za evakuaciju povređenih na putu ka Albaniji, dok druga spasilačka ekipa kreće iz Srbije, rekao mi je predsednik Vučić”, napisao je Rama.

Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije za vanredne situacije saopštio je da će uputiti u Albaniju 13 pripadnika Specijalističkog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina, radi pružanja pomoći nakon zemljotresa koji je jutros pogodio tu zemlju.

Pripadnici ovog tima biće upućeni na lokacije u blizini Tirane i Drača, na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije Edija Rame.

U saopštenju je navedeno da će specijalistički tim intervenisati uz opremu za otklanjanje posledica zemljotresa, odnosno za bušenje i lomljenje betona i podizanje tereta nastalih urušavanjem objekata.

Prema poslednjim informacijama, u razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju poginulo je 14 lica, dok je preko 600 povređeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here