B. C.
Trener Beograda Demijen Mori

Fudbaleri Beograda su 3. maja saznali ime narednog rivala u FFA kupu na teritoriji Južne Australije. Žreb je bio u isto vreme i nemilosrdan i savršen za srpski klub, pošto će se u idućem kolu sastati sa Adelajd Sitijem, članom Premijer lige i najčuvenijim klubom iz ovog grada.

Podsećanja radi, Adelajd siti je klub osnovan od strane italijanske zajednice i triput je bio prvak Australije, odnosno tadašnje elitne NSL lige. Titule 1984. i 1986. osvojio je na čelu sa srpskim stručnjakom Zoranom Matićem, koji je proveo ukupno 14 godina na klupi kluba u čak tri mandata.

Pored Matića, Siti je krajem sedamdesetih predvodio i slavni Rale Rašić, a trenerska i igračka legenda Sitija je i sadašnji šef struke Beograda Demijen Mori. Kao fudbaler je postao najbolji strelac Adelajd Sitija svih vremena, a 11 sezona je kao trener vodio crno-bele.

Dubok trag u dresu “Zebri” ostavio je i nekadašnji igrač Crvene zvezde i reprezentativac Australije Milan Ivanović, koji je bio prvak s ovim klubom i 1992. i 1994. godine, kada je u istom timu igrao i Demijen Mori.

Predstojeća utakmica na Frenk Mičel Parku igra se 15. maja od 14.30 časova. Gostovanje Sitija je svakako najbolja moguća pozivnica za celu srpsku zajednicu Adelajda da dođe i podrži Beograd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here