Facebook/DalmacijaDanas
Zoran Erceg u majici Crvene zvezde

U Splitu se danas bez incidenata održala 9. Parada ponosa, a među učesnicima, kojih je bilo najviše do sada, bio je i hrvatski veteran Zoran Erceg, koji je na sebi imao crvenu majicu Vaterpolo kluba Crvene zvezde i u rukama transparent na kojem je kombinacijom ćirilice i latinice ispisano „Nije lako biti različit“.

Erceg je rekao da kao građanin Splita ima građansku dužnost da podrži ljude kojima su ugrožena ljudska prava, jer su i njemu kao invalidu ugrožena u nekom drugom delu ljudska prava, prenosi Dalmacija danas.

– Svi ljudi koji budu čitali ovu izjavu su pripadnici neke manjine kojoj su ugrožena ljudska prava. Da li su to samohrane majke, deca bez roditeljskog staranja… – naveo je on.

Ovo je, kako je Erceg rekao, majica momka koji je bežeći od splitskih huligana skočio u more.

– Mi imamo problem sa sobom. Sutra će to biti građani Zagreba, pa Šibenika i to samo zato što ne navijaju za neki drugi klub – rekao je Erceg.

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u februaru u Splitu, uoči utakmice Jadranske lige. Vaterpolista Aleksandro Kralj se splitskih huligana spasao tako što je skočio u more.

Splitski ratni veteran Zoran Erceg poznat je po brojnim akcijama i istupima, od kojih je poslednji bio prilikom otvaranja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu, gde je vikao parole protiv prvog hrvatskog predsednika zbog čega je fizički napadnut, a potom i pritvoren, prenela je Dalmacija danas.

3 KOMENTARA

  1. Далмација је српска. Зато Усташе увек праве изгреде баш у Сплиту да би неко помослио да су и Сплићани Србомрзци.
    Једини спас за Балкан је да се границе Кроације сведу на своју праву меру. На Крижевачку Жупанију. Биће тамо места за све Хрвате.

  2. Srpska zemlja hahaha , pa kad je to Hrvatska bila Srbija? A Srbi su inace stari pomorski narod. Strpat vas u Rasku i to vam je dosta.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime