Sporna nanogica za Zorana Ajkovića

0

U kućnom pritvoru: Zoran Ajković

Zoran Ajković Ajkula (41) iz Niša, protiv kojeg se vodi istraga zbog iznude, ostatak krivičnog postupka provešće u kućnom pritvoru s nanogicom, odnosno uz elektronski nadzor, saopštila je Tamara Savić-Cvetanović, portparol Višeg suda u Nišu.
Kako je rečeno u niškoj Palati pravde, Ajković je kao jemstvo ponudio stan i kafić u centru Niša, ukupne vrednosti 55 miliona dinara, a rešenje o jemstvu je u utorak po podne postalo izvršno, odnosno u sud je stigao dokaz da su nekretnine upisane u Republički katastar u korist države Srbije. Pre toga, 4. novembra je isti sud prihvatio ponudu za jemstvo u zamenu za elektronski nadzor.
Interesantno je da je posle odluke Višeg suda u Nišu o prihvatanju jemstva u nekretninama vrednim 55 miliona dinara, reagovao republički javni pravobranilac, koji je osporio nagodbu pošto je Zoran Ajković stan i kafić prikazao kao vlasništvo, a posedovao je samo dokumentaciju o državini nad nakretninama! Još je zanimljivije da je Ajkoviću prošlog petka Apelacioni sud produžio pritvor za još mesec dana, uz obrazloženje da nema dokaza o uknjiženju nekretnina ponuđenih u jemstvo, a ovo rešenje Apelacionog suda svojom odlukom je ukinuo Viši sud?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here