Sportske vesti

0

 

 

Rišairu Živkoviću lako pored Bergkampa

Rišairo Živković, 17-godišnji holandski fudbaler našeg porekla (otac mu je s Kariba, majka iz Srbije), prešao je iz Gorningena u Ajaks, gde ga trenutno fudbalskim veštinama uči legendarni Denis Bergkamp.
– On je čovek zbog kojeg se već sada osećam kao bolji igrač. Posle svakog treninga s njim uvidim koliko mogu da napredujem, a uvek ima i neki dobar savet za mene – kaže talentovani fudbaler, koji je prošle sezone u Groningenu bio sjajan u tandemu sa našim Filipom Kostićem.

Morata iz Reala u Juventus

Španski fudbaler Alvaro Morata potpisao je petogodišnji ugovor sa Juventusom, objavio je italijanski klub.
Torinska "Stara dama" će za transfer platiti 20 miliona evra Real Madridu.
Kraljevski klub će imati opciju da otkupi Moratu po ceni od 30 miliona evra za prvu godinu, odnosno pet miliona više posle dve sezone, tvrde italijanski mediji. Takođe, uprava Reala je stavila klauzulu u ugovor kojom bi bilo sprečeno Juventusu da Moratu proda nekom drugom španskom klubu.

Lev vodi Nemce i na EP 2016.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Volfgang Nirzbah potvrdio je da će selektor Joakim Lev voditi reprezentaciju i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine i tako odbacio spekulacije da bi 54-godišnji trener mogao da napustiti klupu Nemačke.
– Nema razloga da brinemo za selektora. Naredna reprezentativna akcija je 3. septembra, kada ćemo odigrati prijateljski meč sa Argentinom, a na našoj klupi sedeće Joakim Lev – rekao je Nirzbah za nemačke medije.
Lev je selektor postao 2006. godine, a nedavno je na Mondijalu u Brazilu sa Nemačkom osvojio titulu prvaka sveta.

Gajićev autogol sezone

Dugo će srpski internacionalac Milan Gajić pamtiti subotnji meč u Sent Galenu. Nažalost, ne baš po lepom.
Vezista Jan Bojsa je početkom drugog poluvremena postigao spektakularan autogol. U želji da osujeti napad domaćeg tima, loptu je umesto da izbaci daleko od opasnosti, nesmotreno poslao volej udarcem pod samu prečku.
Gajića to nije omelo da bude jedan od zapaženijih igrača u svom timu, a njegov Jang bojs osvojio je bod (2:2) na startu nove sezone u Švajcarskoj.

I Šalke bi Ljajića

Nove informacije vezane za eventualni odlazak Adema Ljajića. Osim Intera i Milana, koji su navodno bili zainteresovani za srpskog reprezentativca, u igru se uključio i Šalke, koji nudi 11 miliona evra. Ipak, Roma traži čak pet miliona više, iako se prethodnih dana pisalo da će se po svaku cenu odreći Ljajića.
S druge strane, Ljajićev agent Fali Ramadani kaže su sve to glasine i da će se srpski vezista i naredne sezone igrati za klub iz Rima.

Mrđin golgeterski debi u Japanu

Posle 19 pogodaka u Superligi Srbije, Dragan Mrđa nastavlja da rešeta mreže! Doskorašnji centarfor Crvene zvezde pamtiće debi u dresu japanske Omije pošto je za 45 minuta igre postigao dva gola u remiju sa Hirošimom (3:3).
Omija je posle prvog poluvremena gubila na svom terenu čak sa 3:0, ali se sve promenilo u nastavku meča kad je u igru ušao srpski napadač. Prvo je Slovenac Zlatan Ljubijankić smanjio na 1:2, a onda Mrđa golovima u 54. i 71. minutu doneo remi svom timu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here