Sportske vesti

0

 

Džeko: Teško mi je što neću igrati

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko propustiće zbog povrede protiv Izraela (16. novembra u Haifi) u kvalifikacijama za EP 2016. Napadač Mančester Sitija povredio je list desne noge i sledi mu pauza od nekoliko nedelja.
– Izuzetno mi je teško što neću igrati ovaj meč, pogotovo jer sam imao dobar osećaj. Međutim, povreda je došla u najnezgodnijem trenutku i moram da se pomirim s tim – rekao je Džeko.
On je naveo da njegovu reprezentaciju "s njim ili bez njega" očekuje težak meč, ali da veruje u svoje saigrače i dobar rezultat.

Taliska menja Lukas

Vezni fudbaler Benfike Anderson Taliska (20) pozvan je u reprezentaciju Brazila umesto povređenog napadača Pari Sen Žermena Lukasa Moure za prijateljske utakmice protiv Turske i Austrije.
Lukas je ispao sa spiska zbog povrede desnog stopala, koju je dobio tokom prvenstvene utakmice proteklog vikenda. Ovo je bio prvi poziv Lukasu u nacionalni tim nakon što je izostavljen sa spiska za Svetsko prvenstvo.
Brazil protiv Turske igra u sredu u Istanbulu, a meč protiv Austrije u Beču zakazan je za 18. novembar.
 

Rojs ne igra protiv Gibraltara

Nemački reprezentativac Marko Rojs zbog povrede će propustiti meč protiv Gibraltara (14. novembra u Nirnbergu) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, i prijateljsku utakmicu protiv Španije.
Fudbalski savez Nemačke je saopštio da igrač Borusije iz Dortmunda na nedeljnoj utakmici protiv Borusije iz Menhengladbaha (1:0) povredio levi članak.
Rojs je zbog povrede propustio i Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Pregovori Gane i Granta u završnoj fazi

Fudbalski savez Gane saopštio je da su pregovori sa bivšim trenerom Partizana i Čelzija Avramom Grantom o preuzimanju reprezentacije te zemlje ušli u završnu fazu.
Izraelac je u dosadašnjij karijeri, pored Partizana i Čelzija, trenirao i Portsmut, Vest Hem i Makabi iz Tel Aviva, a bio je i selektor Izraela.
Grant će na klupi Gane zameniti Kvesija Apiju, koji je dobio otkaz nakon Svetskog prvenstva u Brazilu na kojem je ta reprezentacija osvojila samo bod.
 

Odlikovanje za fudbalere Nemačke

Predsednik Nemačke Joahim Gauk odlikovao je fudbalsku reprezentaciju te zemlje najvišim državnim odlikovanjem za sport – Srebrnim lovorovim listom. Fudbaleri Nemačke odlikovani su zbog osvojene titule prvaka sveta u Brazilu.
Govoreći samo dan nakon obeležavanja 25 godina od pada Berlinskog zida, Gauk je naveo da je četvrta titula šampiona sveta osvojena ovog leta ustvari prva titula ujedinjene Nemačke. Zapadna Nemačka je osvojila titulu prvaka sveta 1990, neposredno pre ujedinjenja.
Ceremoniji u Berlinu prisustvovala je kancelarka Angela Merkel.

Runi ulazi u klub 100

Vejn Runi, 29-godišnji as Mančester Junajteda, odigraće 100. utakmicu u nacionalnom dresu u subotu kad reprezentacije Engleske na londonskom Vembliju bude igrala sa Slovenijom u kvalifikacijama za EP 2016.
Runi, koji je postao najmlađi debitant gordog Albiona kad je sa 17 godina februara 2003. debitovao protiv Australije (u međuvremenu ga pretekao Teo Volkot), četvrti je najbolji strelac Engleske svih vremena sa ukupno 43 gola. Ispred njega su samo Bobi Čarlton (49), Gari Lineker (48) i Džimi Grivs (44).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here