Sportske vesti

0

 

BARTOMEU: Mesi je srećan u Barseloni

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu rekao je da ga je otac Lionela Mesija uverio da argentinski fudbaler želi da ostane na Nou Kampu.
Mesi je ranije ove nedelje rekao je da je koncentrisan na osvajanje trofeja ove godine, ali je i nagovestio da nije sasvim siguran da će do kraja karijere igrati za Barselonu.
– Leo je zaista srećan u našem klubu. Njegov otac Horhe mi je rekao da je on pod velikim pritiskom van terena. Mi smo uvek tu da pomognemo igračima… Leo je srećan u Barsi – rekao je Bartomeu za španske medije.

Grčka liga i dalje suspendovana

Fudbalski savez Grčke potvrdio je odluku da suspenduje prvenstvene utakmice, pošto nije uspeo da postigne dogovor sa klubovima o merama zaštite sudija.
U saopštenju se navodi da se na neodređeno vreme suspenduje odigravanje utakmica prve, druge i amaterske treće lige, pošto je prošle nedelje na ulici napadnut i teško povređen fudbalski sudija Hristoforos Zagrafos.
Sastanak predstavnika Saveza i klubova održan je u četvrtak, ali je završen međusobnim optužbama. Predsednik prve grčke lige Dimitris Agrafiotis rekao je da će u ponedeljak podneti ostavku.

Peleov sin pušten iz zatvora

Sin legendarnog brazilskog fudbalera Pelea, Edinjo, pušten je iz zatvora i ostaće na slobodi za vreme trajanja žalbe koju je podneo pošto je osuđen za pranje novca.
Kako su preneli brazilski mediji, Edinjo je pušten dan pošto je odveden u pritvor u Santosu, jer je prekršio uslove pod kojim je pušten na slobodu. Sudija je rekao da će 44-godišnji Edinjo morati da ostane u zatvoru dok traje žalba, ali su advokati, ipak, uspeli da ga oslobode.
Edinjo je osuđen na zatvorsku kaznu od 33 godine pošto je proglašen krivim za pranje novca jednom narko-kartelu.
Pele nije želeo da komentariše slučaj.

Brandao dobio i krivičnu prijavu

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Francuske FFF potvrdila je napadaču Bastije Brazilcu Brandau kaznu zabrane igranja od šest meseci zbog udaranja protivničkog igrača.
Brandao je u incidentu posle utakmice između PSŽ-a i Bastije (2:0) sačekao u tunelu protivničkog igrača Tijaga Motu i iznenada ga udario glavom u lice. Kažnjen je odmah posle incidenta, a njegova žalba je odbijena.
Sportski dnevnik "Ekip" podseća da će Brazilac morati još da se pojavi pred sudom u Parizu pod optužbom "za nasilje s predumišljajem na sportskom terenu".

Zvjezdan Misimović odbio Zvezdu

Jedan od najboljih BiH igrača u poslednjoj deceniji Zvjezdan Misimović odbio je ponudu Crvene zvezde da ih pojača tokom zime.
Rekorder BiH po broju nastupa je trenutno slobodan igrač, prethodne dve sezone je igrao u Kini, a pored Zvezde odbio je i ponudu Sarajeva.
– Razgovarao sam i sa ljudima iz Sarajeva i iz Beograda i razgovarao bih sa svima koji su korektni, ali planiram za sada da ostanem u Nemačkoj. Imam nekoliko ponuda iz Bundeslige – rekao je Misimović, koji je pre dve godine izjavio da bi voleo da završi karijeru u Zvezdi.

LALATOVIĆ: Babović je najbolji

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović smatra da je fudbaler Voždovca Stefan Babović, inače njegov šurak, najbolji igrač Superlige i da je zaslužio poziv u reprezentaciju Srbije.
Babović igra drugu sezonu na Dušanovcu, a na 30 utakmica postigao je osam golova uz šest asistencija.
– Pored odlučujućih golova upisao je niz asistencija, a ako ovako nastavi dobiće ponudu iz Evrope. Letos je bio na pragu Kaljarija. U najboljim je fudbalskim godinama, ljudi koji vode reprezentaciju mogli bi da razmisle o njemu – rekao je Lalatović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here