Sportske vesti

0

 

 

Ibrahimoviću stradao mišić

Pari Sen Žermen upisao je u subotu prvi trijumf u novom šampionatu Francuske, ali je pobeda nad Bastijom ostala u senci povrede Zlatana Ibrahimovića.
Šveđanin je već u sedmom minutu doživeo povredu posle duela sa El-Hađijem Baom, a već do 15. minuta morao je van igre iako mu je bila ukazana lekarska pomoć.
Pregledi su pokazali da je stradao međurebarni mišić, a kako sada stoje stvari napadača Pari Sen Žermena čeka višenedeljna pauza.

Mažić sudi u Istanbulu

Milorad Mažić je u Brazilu bio jedan od 12 evropskih arbitara, ovoga leta jedini je srpski predstavnik u Evropi, uz ekipu Partizana.
Novu sezonu naš najbolji arbitar počinje utakmicom kvalifikacija za Ligu šampiona između Bešiktaša i Arsenala.
Duel između turskog i engleskog kluba je na programu u utorak, a Mažiću će u Istanbulu pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok će četvrti sudija biti Vladimir Jovanović.

Roho se pokajao

Reprezentativac Argentine Markos Roho izvinio se Upravi i navijačima Sportinga zbog načina na koji je pokušao da napusti klub iz Lisabona.
Roho je odbio da trenira jer portugalski klub nije prihvatio ponude Mančester Junajteda i Sautemptona, koji su pokušali da dovedu 24-godišnjeg defanzivca.
– Glava mi je bila vruća. Sporting me je doveo kada nisam bio na vrhunskom nivou i dao mi šansu da igram za veliki klub u Evropi. Želim da se zahvalim za poverenje koje su imali u mene i nastaviću da treniram sa ekipom – rekao je Roho.

PIRLO: Konte, ja bih još malo…

Andrea Pirlo najavio je početkom juna da će se posle Mondijala u Brazilu povući iz nacionalnog tima. Legendarni italijanski fudbaler spreman je, ipak, da promeni odluku.
– Na raspolaganju sam reprezentaciji. Rado bih prihvatio poziv selektora Antonija Kontea, kao i uvek. Ako odluči da me ne pozove, i to će biti u redu, ali to će značiti da je moja priča u dresu ‘azura’ definitivno završena. On je taj koji donosi odluku – rekao je 35-godišnji igrač za "Tutosport".
Pirlo je za reprezentaciju Italije debitovao 2002. godine i do sada je na 112 utakmica postigao 13 golova.

Van Marvijk otpao zbog poreza

Južnokorejski savez je nekoliko nedelja pregovarao sa bivšim selektorom Holandije Bertom van Marvijkom, ali su tokom vikenda pregovori okončani neuspešno.
Predsednik saveza te zemlje Li Jong So rekao je da su na Van Marvijkovu odluku uticala pitanja o porezu i o tome koliko bi trebalo da provede vremena u Južnoj Koreji.
Van Marvijk je na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi predvodio Holandiju do finala i bio je prvi izbor Južne Koreje za selektora.

Sa gola Iglsa u gol Ekscelziora

Golman Go Ahed Iglsa Erik Kamins (26) postigao je u nedelju jedan od atraktivnijih golova sezone koja je tek počela.
Na gostovanju Ekscelzioru, pri vođstvu protivnika 2:0, čuvar mreže Iglsa ispucao je loptu iz ruke, daleko od svog gola… I savladao kolegu! Žordi Dekers, golman domaćih, nespretno je istrčao, pa loše procenio let i odskok lopte. Nažalost Kaminsa, Ekscelzior je poražen sa 2:3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here