commons.wikimedia
Nosač aviona "Admiral Kuznjecov" - ruska Severna flota

Ruski oficiri FSB u Murmansku sprečili su teroristički napad na teškoj krstarici-nosač aviona “Admiral Kuznjecov”.

“Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvrše teroristički napad na teškoj krstarici-nosaču aviona ‘Admiral Kuznjecov’ u Murmansku“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je u martu 2024. godine ukrajinski službenik specijalnih službi koji se predstavio kao „Oleg“ kontaktirao ruskog državljanina koji je služio vojni rok na nosaču aviona. Tokom telefonskih razgovora koristio je metode psihološkog uticaja: obećao je da će mu obezbediti putovanje u inostranstvo uz pomoć falsifikovanih dokumenata i isplatu velike nagrade.

Paralelno s tim, zapretio mu je krivičnim postupkom zbog finansiranja oružanih snaga Ukrajine na izmišljenim osnovama, čime je ubedio vojnika da izvrši teroristički napad na ratni brod.

Nakon što je oficir kontaktirao ruske organe bezbednosti, u okviru operativne igre, preduzete su dalje mere da se dokumentuju nezakonite aktivnosti „Olega“ i identifikuju mogući agenti i saučesnici režima u Kijevu.

„Oleg“ tvrdi da je celu „operaciju“ lično nadgledao načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here