A. Čukić
Pripadnici vojske Srbije

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu odbrane, delegacija je trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena.

Na granici, na prelazu Batrovci-Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena. U prtljagu su bile službene uniforme, što je, istuču u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku. Delegaciji je izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska, naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali shrhu i uslove svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

7 KOMENTARA

  1. PA NE MOZE VOJSKA ULAZITI U TUDJU ZEMLJU, STA JE VAMA.TO SE RIJESAVA NA NAJVISEM NIVO A OVI KRENULI SA VOJNIM UNIFORMAMA U KOFERU. OVO SAMO MOZE BITI PROVOKACIJA NE VIDIM DRUGI RAZLOG.RECITEMI KOJA ZEMLJA PUSTA VOJNU DELEGACIJU U DRUGU ZEMLJU BEZ DOGOVORA NA VOJNOM VRHU.

  2. Bože pa šta će Srbi u Jasenovcu kad su tamo stradale ustaše od Srba-nije daleko da će ova floskula kužiti naprednim evropskim i američkim svetom.Jer fažizam ponovo diže svoju glavu lešinara.Crno nebo nad Evropom ponovo je prekrilo svojim najcrnjim mrakom njenu kulturnu baštinu i spomenike ČOVEKU.

    • Znate gospodine,možda će vam se učiniti da branim Vučića ali ne.Stvarnost je takva da se ovo smeće koje nas oružuje po nalogu svojih evropskih gazda i aMerike toliko ostrvilo da minut nema toliko sekundi da bi Vučić svakog sekunda morao da reaguje i da ništa više ne radi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime