Foto: MN Press

Prošlo je više od godinu dana od kako smo gledali navijače na tribinama tokom utakmica Superlige Srbije. Konačno su se stekli uslovi usled pada obolelih od koronavirusa da tribine ponovo budu otvorene za publiku.

Već u petak od 20.00 na Marakani, kada Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu u derbiju prvog kola na otvaranju nove sezone, moći ćemo da vidimo meč na kojem će biti više hiljada navijača.

Ipak, pošto epidemija nije ugašena, i dalje su određene mere na snazi. Najpre, kapacitet stadiona je prepolovljen, tako da je za meč na Marakani pušteno u prodaju 25.000 karata.

Takođe, navijačima su preporučene i dve stvari, a to je da nose masku i da drže distancu, tako da jedno mesto oko navijača bude slobodno.

Ostaje samo da se vidi kako će navijači to ispoštovati, pošto su ovih dana održavani i festivali i velike žurke, na kojima nije bilo socijalnog distanciranja, niti nošenja maski.

Trebalo bi da i sama Zvezda obezbedi veliki broj maski koje će biti ispred stadiona za svakog ko bude došao da gleda utakmicu.

Kako saznajemo sa Marakane, onlajn prodaja je počela odlično, dok prodaja karata na blagajnama počinje od srede od 10 do 19 časova, a u petak će ona raditi od 10 do početka utakmice. U skladu sa interesovanjem, u Zvezdi očekuju spektakl na kome će biti oko 20.000 navijača.

I navijači Vojvodine najavili su dolazak u “kavez” Marakane. Transparentima na prijateljskoj utakmici protiv Makabi Netanje poručili su “Svi u kavez” 16.07. u 20 časova.

Poznato je da između Firme i Delija vlada veliko rivalstvo, koje je kulminiralo pre nekoliko godina kada su Delije otele zastave i sve ih spalili na severnoj tribini na jednoj od kasnijih utakmica protiv Vojvodine na Marakani.

Jedino što bi moglo da pokvari ambijent, jeste kiša koju meteorolozi najavljuju za petak.

Ipak, na Marakani se uveliko pripremaju za ovaj meč, kao i navijači, koji su pripremili i spektakl u vidu koreografija povodom povratka na tribine nakon godinu dana pauze.

Cene karata za ovaj meč su : Sever 200, istok 300, zapad 400 i VIP zapad 1.000 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here