EPA/Shawn Thew
Američki vojnici čuvaju Kapitol u Vašingtonu

Prema izvorima ABC njuza koje prenosi Rojters, FBI je upozorio da se planiraju oružani protesti u Vašingtonu i u još 50 glavnih gradova američkih saveznih država ukoliko se Donald Tramp smeni sa mesta predsednika pre isteka mandata 20. januara.

Prema tim izvorima, neidentifikovana oružana grupa je saopštila da planira da otputuje u Vašington 16. januara i da se zavetovala na pobunu ukoliko Tramp bude smenjen.

Predstavnici FBI nisu dosad bili dostupni za komentar.

Prethodno je predsedavajuća Predstavničkog doma Nansi Pelosi rekla da će razmotiti da se pozove na 25. amandman kako bi bio smenjen predsednik Donald Tramp pre isteka mandata 20. januara, a nakon što su republikanci blokirali inicijalni pokušaj da se to učini.

Pelosi je rekla da demokrate, koje imaju većinu u Predstavničkom domu, pozivaju potpredsednika Majka Pensa da odgovori u roku od 24 sata nakon što zakon bude usvojen, jer ga to obavezuje da opozove Trampa po 25. amandmanu, preneo je Rojters.

– Naš sledeći korak će biti da omogućimo da se opoziv sprovede do kraja. Predsednik je pretnja za SAD i to je hitna stvar, zbog čega će to biti naša sledeća akcija – rekla je Pelosi.

1 COMMENT

  1. Gospoja Pelosi! Najveća pretnja po bezbednost Sjedinjenih Država ste upravo Vi! Upravo vi svojim elitistčkim radikalizmom stvarate nevolje a po oprobanom receptu `držte lopova` pripusujte to drugom!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here