twitter.com/kssrbije

Srpski košarkaši igraće protiv Španije u nedelju od 14 časova i 30 minuta u utakmici druge runde Mundobasketa u Kini.

Duel selekcije Srbije i Španije smatra se derbijem kola, a pobednik ovog susreta putovaće u Šangaj na četvrtfinale, a gubitnik u Donguan.

Rivali u četvrtfinalu mogu da budu Argentina ili Poljska.

Španija je fantastičan tim pun zvezda i Đorđević njihove prednosti i mane veoma dobro.

– Najvažnija i najteža utakmica do sada, oni su ekipa koja na svakom takmičenju krene slabije i dižu se tokom turnira, to već godinama rade… Imaju veliko iskustvo, velike lidere poput Ljulja i Riki Rubija, Rudi Fernandes koji ima sjajno iskustvo i Pau Ribas koji radi veliki posao sa klupe i naravno jedan Mark Gasol, braća Ernangomes uz Klavera i Španci imaju jednu sjajnu reprezentaciju – poručio je Aleksandar Đorđević.

– Igraju snažno, na ivici faula kao i uvek i na to moramo da budemo spremni i to je sigurno ono što želimo da uradimo – smatra selektor reprezentacije Srbije.

Španija je turnire počinjala slabo i uvek se izdizala kroz mečeve, a tako se ponaša i selekcija Srbije.

– Dižemo se i mi… Postoje neke utakmice koje ranijih godina smo naučili da izlaskom na zagrevanje nekim svojim autoritetom, govorom tela pokažemo zašto smo došli i na taj način utičemo na protivnika. Čekaju nas sve teže i teže utakmice i to je to – rekao je Đorđević.

Đorđević se osvrnuo na tvrdinju da ovo neće biti duel trenera sa trenerom i njihovih taktika..

– Skariolo je moj prijatelj jako ga cenim, čovek je imao vrhunske uspehe sa španskom reprezentacijom bio je i pomoćni trener u NBA timu i to je čovek koji zna da svoju reprezentaciju da dovede do vrha, a o duelima trener protiv trenera ne razmišljam nikad – rekao je Đorđević.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime