Sramna izjava Milanovića da brinu o Srbima u Hrvatskoj

0

Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod, jer Vlada Zorana Milanovića ne radi ništa da reši probleme srpske nacionalne manjine
 

"Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod, jer Vlada Zorana Milanovića nije učinila ništa u rešavanju njihovih mnogobrojnih problema", naveo je Linta i naglasio da se Srbi ne mogu zaposliti u državnoj upravi, policiji, pravosuđu, prosveti, zdravstvu i drugim javnim službama, ne podstiče se ekonomski razvoj krajiškog područja, a Srbima se otima njihova zemlja.

"Zločinci koji su ubijali Srbe slave se kao heroji i žive kao slobodni građani, a Srbi se svako malo hapse na osnovu Intepolovih poternica", istakao je Linta, podsetivši da ni posmrtni ostaci više od 230 Srba, koji se nalaze na poznatim grobnim mestima, nisu ekshumirani.

 

On je dodao da Hrvatska odbija da isplati zaostale a neisplaćene penzije, naknadu štete za uništenu, oštećenu i nestalu imovinu, deviznu i dinarsku štednju i drugo.

 

Linta je pozdravio Milanovićev stav da se zalaže za postavljanje pitanja i za razgovor, a ne za ucene i pozvao ga da javno kaže kada će Hrvatska da prihvati razgovor sa Srbijom o provođenju Aneksa "G" Bečkog sporazuma o sukcesiji.

 

On je podsetio da je u tom sporazmu jasno navedeno da će svim građanima i pravnim licima biti zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31. decembra 1990. godine, a svi ugovori sklopljeni za vreme rata pod pritiscima i pretnjama biće poništeni.

U saopštenju se napominje da je Bečki sporazum o sukcesiji ratifikovan u hrvatskom parlamentu marta 2004. godine i po međunarodnom pravu i članu 140 Ustava Hrvatske ima jaču pravnu snagu od domaćih zakona.

 

"Milanović treba da svoju aktivnost usmeri u pravcu da Hrvatska konačno postane država u kojoj će biti poštovane temeljne evropske vrednosti, ljudska prava i vladavina prava, a ne da političke poene stiče u svom biračkom telu neosnovano napadajući Srbiju", istakao je Linta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here