Youtube/KlanKosova
Meljiza Haradinaj Stubla

Ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Meljiza Haradinaj Stubla smatra da Rusija poslednjim izjavama Marije Zaharove ponovo pokušava da spreči postizanje sporazuma sa Srbijom, želeći da nastavi i pojača maligni ruski uticaj u regionu, prenosi RTK.

Haradinaj Stubla reagovala je na izjavu ruske portparolke ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove da je ubrzavanje dijaloga destruktivno i na objavu fotografije na kojoj piše Kosovo je Srbija.

– Od početka dijaloga između tzv. Kosova i Srbije, Rusija je svojim delovanjem uvek pokušavala da spreči postizanje sporazuma. Izgradnja “humanitarne” baze u Nišu u blizini KiM, voz koji je sponzorisala Rusija za nasilni ulazak na KiM, organizacija incidenata na severu od strane ruskih članova misije UN na Kosovu i mnoge druge akcije organizovane su iz Moskve. Istovremeno na različitim međunarodnim forumima jasno je vidljiva ruska tendencija da ometa proces pomirenja i narušava mir u regionu – rekla je Haradinaj Stubla.

Pored iznetog stava da je pokušaj ubrzavanja sporazuma destruktivan, objave fotografije na kojoj piše “Kosovo je Srbija”, Zaharova je iznela i zvanični stav Rusije da je Moskva zabrinuta zbog radikalne retorike Albanaca posle pobede Samoopredeljenja na izborima.

1 COMMENT

  1. Kosovo je Srbija a i ime Kosovo je Srbsko i sve je na Kosovu i Metohiji Srbsko osim tih divljih plemena koja samo zlo Srbskom Narodu cine pomognuti POJEDINIM SRBOFOBIMA IZ ZAPADNIH ZEMALJA!!!! Zivela Srbija!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here