Youtube/KlanKosova
Meljiza Haradinaj Stubla

Ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Meljiza Haradinaj Stubla smatra da Rusija poslednjim izjavama Marije Zaharove ponovo pokušava da spreči postizanje sporazuma sa Srbijom, želeći da nastavi i pojača maligni ruski uticaj u regionu, prenosi RTK.

Haradinaj Stubla reagovala je na izjavu ruske portparolke ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove da je ubrzavanje dijaloga destruktivno i na objavu fotografije na kojoj piše Kosovo je Srbija.

– Od početka dijaloga između tzv. Kosova i Srbije, Rusija je svojim delovanjem uvek pokušavala da spreči postizanje sporazuma. Izgradnja “humanitarne” baze u Nišu u blizini KiM, voz koji je sponzorisala Rusija za nasilni ulazak na KiM, organizacija incidenata na severu od strane ruskih članova misije UN na Kosovu i mnoge druge akcije organizovane su iz Moskve. Istovremeno na različitim međunarodnim forumima jasno je vidljiva ruska tendencija da ometa proces pomirenja i narušava mir u regionu – rekla je Haradinaj Stubla.

Pored iznetog stava da je pokušaj ubrzavanja sporazuma destruktivan, objave fotografije na kojoj piše “Kosovo je Srbija”, Zaharova je iznela i zvanični stav Rusije da je Moskva zabrinuta zbog radikalne retorike Albanaca posle pobede Samoopredeljenja na izborima.

1 KOMENTAR

  1. Kosovo je Srbija a i ime Kosovo je Srbsko i sve je na Kosovu i Metohiji Srbsko osim tih divljih plemena koja samo zlo Srbskom Narodu cine pomognuti POJEDINIM SRBOFOBIMA IZ ZAPADNIH ZEMALJA!!!! Zivela Srbija!!!!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime