“Sramota šta priča Kurti, Kosovo smo digli iz pepela”

0
Youtube/RTK2
Fatmir Ljimaj

Predsednik Socijaldemokratske inicijative i nekadašnji zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj reagovao je na izjavu Aljbina Kurtija, koji je za trenutnu kriznu situaciju okrivio prethodne vlade, istakavši da se ne može uporediti Kosovo sada sa onim od pre 20 godina, prenosi Kljan Kosova.

Ljimaj je rekao da je ovakav govor sraman za Kosovo i naglasio da je pre 20 godina Kosovo bilo u ruševinama i uništeno, bez ikakvih institucija i istakao da je ponosan što su prethodne vlade “iz pepela i prašine” uspeli da dovedu Kosovo tu gde je sada.

– Ovaj narativ je sramotan za Kosovo. Pre 20 godina Kosovo nije imalo ništa. Pre 20 godina našli smo Kosovo pretvoreno u pepeo. Kosovo je od 1999. godine bez ikakvih institucija. Šta se tu moglo uzeti za primer. Ponosni smo što smo ovu zemlju podigli iz praha, iz pepela, okupacije, terora, nasilja, sa našim međunarodnim prijateljima, tamo gde je danas. Oni ne poznaju istoriju Kosova. Kada je Kosovo nastalo, oni uopšte nisu bili tu – kazao je Ljimaj za Kurtija i članove njegove vlade.

Ranije je premijer Kosova Aljbin Kurti rekao da je kada je stupio na vlast zatekao loše stanje na terenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here