Srbi iz Bujanovca: Stop albanizaciji!

0

Takav zahtev bujanovačkih Srba će biti prosleđen Skupštini i Vladi Srbije, navedeno je u saopštenju Udruženja građana "Pokret za opštinu Bujanovac".

 

Albanci u Bujanovcu
 

Predsednik udruženja Mile Stojanović kazao je da se od nadležnih državnih organa peticijom prvo traži, kako je naveo, uvođenje privremenih mera u toj opštini.

"Na taj način će se sprečiti jednonacionalna albanska vlast koja separatističkim programom onemogućuje multietnički život u ovoj opštini", rekao je Stojanović.

Srbi u Bujanovcu od Albanaca traže da ponište odluku o pripajanju opšštine Bujanovac Kosovu, a od vlasti da iz svih dokumenata države Srbije izbrišu naziv "Preševska dolina".

Oni su naveli da Srbi u Bujanovcu žive u 38 od ukupno 59 naselja i tvrde da su Albanci preuzeli lokalnu vlast uz pomoć falsifikovanih podataka iz poslednjeg popisa stanovništva.

"Zahtevamo da Bujanovac dobije status grada u kome će, na katastarskom i svojinskom principu, biti formirane dve lokalne samouprave", navedeno je u saopštenja koje je potpisao predsednik "Pokreta za opštinu Bujanovac" Mile Stojanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here