pixabay.com
Kotor

Građani Srbije mogu da letuju u Crnoj Gori, iako je ta država zatvorila granice za ulazak državljanima naše zemlje, ali samo ako papreno plate odlazak na letovanje na Crnogorskom primorju.

U merama i preporukama Vlade Crne Gore navodi se izuzetak za putnike iz Srbije kojim mogu da uđu u ovu zemlju, piše B92.

Ulazak u zemlju dozvoljen je privatnim avionima, uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

Pojedini mediji preneli su da naše javne ličnosti letuju u Crnoj Gori uprkos zabrani, što je izazvalo znatiželju na koji način je to moguće. Prema merama crnogorske vlasti, za razliku od velike većine građana Srbije, ulazak u Crnu Goru ipak je moguć onim imućnijim.

U merama i preporukama Vlade Crne Gore nalazi se i odgovor na pitanje kako se ovog leta provoditi na Crnogorskom primorju, to jest spominju se i putnici iz Srbije u odeljku “Ulazak u Crnu Goru – izuzetak – nekomercijalni i povremeni vazdušni saobraćaj (tzv. generalna avijacija)”.

“Ukoliko vazduhoplov dolazi iz Republike Srbije putnici i posada moraju prilikom ulaska u Crnu Goru posedovati negativan PCR test na SARS-KoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i posedovati rezervaciju u hotelskom smeštaju ako borave u Crnoj Gori. Operator vazduhoplova mora 48 sati pre planiranog leta podneti operatoru aerodroma zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati i ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori pri čemu operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let”, navedeno je na sajtu Vlade Crne Gore.

Dalje je navedeno da prema ovim putnicima se nakon ulaska u Crnu Goru preduzimaju mere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta javno zdravlje Crne Gore. Za dolazak/odlazak putnika od putničkog terminala do smeštaja potrebno je organizovati poseban transport, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Iznajmljivanje privatnog aviona košta najmanje 2.000 evra, piše B92.

1 KOMENTAR

  1. Ne verujem da ove godine bilo ko iz Srbije pod tako ponizavajucim uslovima odlazi na odmor u Crnu Goru. A i da nije tih uslova, ponizavajuce je da bilo ko iz Srbije ode tamo da letuje, posle svih onih uvredljivih izjava o Srbiji i srpslpm narodu njihovih politicara u vlasti, a posebno predsednika Djukanovica. Uopste mi nije jasno zasto je Srbija tamo glavna tema u medijima i za napade, kada je ovde Crna Gora cak vrlo malo zastupljena u javnosti, osim problema sa crkvom. Samo je zalosno sto se sve ovo negativno odrazava na nas narod tamo, koji zbog kolapsa turizma, najvise ispasta, pa i primorci iz privatnog sektora, a gde smo mi iz Srbije do prosle godine najcesce odlazili. Nadam se da ce posle izbora situacija biti bolja i da cemo moci slobodno da odlazimo kod nase brace u Crnoj Gori.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime