pixabay.com

Srbi nikada neće prihvatiti odluke međunarodnih predstavnika kojim se srpski narod proglašava za genocidan.

To je danas u Zvorniku poručio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Ocenio je da je jedini cilj takvih odluka slabljenje srpskog naroda na Balkanu, rušenje dejtonske Republike Srpske i njeno utapanje u centralizovanu BiH u kojoj bi, kako kaže, srpski narod bio manjina bez političkog značaja.

– Oni koji donose ovakve odluke protiv Srba, žele da čitavu BiH vrate tri decenije nazad, u nove podele i sukobe, umesto da se priča o budućnosti i istinskom pomirenju Srba i Bošnjaka – rekao je Popović tokom posete Zvorniku u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Ministar je razgovarao sa gradonačelnikom tog grada Zoranom Stevanovićem i najavio da će Vlada Srbije pomoći da u Zvorniku bude uspostavljen Inovacioni startap centar gde će, kako je rekao, mladi iz tog kraja učiti kako da postanu uspešni inovatori i preduzetnici.

Istakao je da je cilj da se osposobe i ohrabre mladi da postanu inovatori u mestima gde žive i rade.

– Ovaj kraj je poznat po vrednim i preduzimljivim ljudima. I sa jedne i sa druge strane Drine. Treba da radimo na povezivanju i oblikovanju načina razmišljanja mladih. Da mlade učimo da misle i da veruju u svoje ideje, to je ključ razvoja preduzetničke kulture i inovacija – rekao je Popović.

Ministar je istakao da je Srbija spremna da pruži Republici Srpskoj svu neophodnu materijalnu i ekspertsku podršku da ojača svoje kapacitete u razvoju inovacija i novih tehnologija.

– Pravi prijatelj ti neće dati ribu, već će te naučiti da pecaš. Želimo da podelimo znanje i pomognemo Republici Srpskoj da kao i Srbija postane IT sila u ovom delu Evrope. To je način da zadržimo mlade u Republici Srpskoj i podignemo životni standard koristeći sopstveno znanje – rekao je Popović.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio je ministru Popoviću, Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svemu što rade za razvoj Republike Srpske.

– Podrška koju nam ministar Popović i Vlada Srbije daju u realizaciji ideje izgradnje Inovacionog startap centra u Zvorniku još jedan je dokaz stalne pomoći Srbije Republici Srpskoj – rekao je Stevanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here