EPA/Daniel Irungu
Foto: Ilustracija

Nekoliko državljana Srbije nalazi se u karantinu u Indiji zbog sumnje da su zaraženi novim koronavirusom, javljaju tamošnji mediji.

Prema navodimo indijskog portala “Ekspres”, srpski državljanin koji je iz Kine stigao do Goe preko Nju Delhija, prvi je slučaj sumnje na koronavirus u Indiji i sada se nalazi u karantinu na goanskom Medicinskom fakultetu, rekao je indijski ministar zdravlja Vishvajit Rane.

Ministar zdravlja Indije je rekao da se preduzimaju sve mere predostrožnosti na aerodromu u Goi.

– Ta osoba je srpski državljanin koji je stigao preko Delhija. Centralna vlada nas je obavestila o njegovom statusu. Pošto je pokazao simptome, brzo su ga smestili karantin- rekao je ministar.

Druga dva slučaja sumnje na koronavirus prijavljena su u indijskoj saveznoj državi Madja Pradeš.

Srpski državljanin, student medicine koji studira u Vuhanu u Kini i njegova majka od ponedeljka su u karantinu u izolovanom odeljenju državne bolnice u Udžajinu zbog sumnje na koronavirus.

Vlasti u Bopalu saopštile su da je student došao iz Kine u Udžajin 13. januara i još mtada je pokazivao simptome slične koronavirusu. On navodno nije pregledan na aerodromu u Delhiju. Nakon dolaska u indijski grad Udžajin nekoliko dana je proveo kod kuće sa simptomima prehlade i groznice, a onda je prebačen u bolnicu. Lekar u bolnici rekao je da su njemu i njegovoj majci uzeli briseve grla i da su poslati na analizu.

Do sada je od koronavirusa preminulo 132 osobe, dok je obolelo 6.056 osoba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here