Srbi u Sarajevu konstantno pod napadom

0

’’Najteže posledice ostavljaju verbalni napadi – jezikom mržnje. U vreme velikih događaja, kao što su izbori, hapšenja optuženih za ratne zločine ili ustavnih promjena, Srbi nailaze na suptilnu diskriminaciju na svakom mestu u ovom gradu’’, rekao je Šehovac "Glasu Srpske".

 

 

Srbi u Sarajevu su diskrimisani: Dušan Šehovac
 

 

On je kazao da napretka ne može biti sve dok ne počne poštovanje ljudskih prava svih građana, posebno prava onih koji su manjina.

 

Dušan Šehovac

"To je u Sarajevu izuzetno teško, jer je većina, odnosno Bošnjaci, posle rata svim sredstvima zauzela sav prostor od prirodnih resursa do svih institucija države preko poslovnih resursa, kulture, prosvete do zdravstva. Teško je naći mesta za druge da stvore uslove za ostanak i povratak", ocenio je Šehovac.

 

On je dodao da u njegovom naselju više od 10 godina ima škola koja radi po posebnim programima i tu ne idu srpska deca.

 

"Ne može im se ova poruka ni dostaviti, da bi tu poruku i posledice mogli čuti i osetiti, jer se već dugo ne rađaju srpska deca u Sarajevu", istakao je Šehovac.

 

Prema njegovim rečima, nadležne institucije u BiH jako malo pomažu povratak Srba, jer više pomažu svoje glasače koji se nalaze u Srpskoj i više novca iz Sarajeva i Federacije odlazi u RS tamošnjim povratnicima.

 

Komentarišući učestale napade na imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u sarajevskim opštinama, Šehovac je kazao da teško ekonomsko, političko i moralno stanje, jezik mržnje koji dolazi od političara, intelektualaca, novinara i verskih službenika ohrabruje pojedince i grupe da napadaju i skrnave ono što je najsvetije svakom narodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here