EPA-EFE/Jorge Zapata
Novak Đoković i Miomir Kecmanović

Najbolji teniseri Srbije bez Novaka Đokovića u petak od 15 časova kreću kvalifikacije za Dejvis kup, a rival je Slovačka. Prvi na teren će Miomir Kecmanović, odlučeno je žrebom u SC “Ibar” u Kraljevu, gde će danas i sutra biti igrani mečevi.

Nova hala u Kraljevu biće poprište teniskog boja između Srbije i Slovačke, gde će naš Dejvis kup tim uprkos izostanku svetskog broja jedan imati ulogu favorita, koju će na terenu morati da opravda.

Za petak od 15 sati zakazan je duel Miomira Kecmanovića i Lukaša Klajna, dok će posle njih rekete ukrstiti 51. igrač na ATP listi Dušan Lajović i Aleks Molčan, trenutno 116. igrač planete.

Petak je rezervisan za dva singla, dok će u subotu od 13 zakazan dubl. Srbiju će predstavljati Kecmanović i Nikola Ćaćić, s druge strane mreže biće Kovalik i Zelenaj.

Po završetku dubla, u slučaju potrebe, biće odigrana još dva singla.

– Dobro sam trenirao, radio i igrao prethodnih nekoliko meseci, tako da mi je veoma drago što sam ponovo dobio priliku da predstavljam svoju zemlju i daću sve od sebe da nam donesem prvi poen. Protiv Klajna do sada nisam igrao, ali znam da voli brže podloge, pa se nadam da ću na šljaci biti u prednosti – rekao je Miša Kecmanović.

Spreman je i Dušan Lajović, koji će posle Kecmanovića predstavljati Srbiju u drugom singl meču.

– Igrao sam jednom protiv Molčana u Hamburgu 2021. godine i dobio sam ga tesno u tri seta. On voli šljaku, ali mislim da je u padu forme i verujem da ćemo uspeti da dobijemo oba meča, te da sa značajnim vođstvom uđemo u drugi dan –  istakao je Lajović posle žreba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here