EPA
Srpski vaterpolista Dušan Mandić

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu, pošto je danas u Budimpešti pobedila selekciju SAD 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 2:3).

Srbija je drugi put pobedila Amerikance u Mađarskoj. Na startu SP u grupnoj fazi bilo je 17:13 za “delfine”, a ovog puta naš nacionalni tim je slavio 13:10.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao četiri gola. Tri puta u listu strelaca upisao se Dušan Mandić, a dva gola dali su Marko Radulović i Sava Ranđelović. Po jedan pogodak postigli su Đorđe Lazić i Radomir Drašović.

Najbolji u reprezentaciji SAD bio je Aleksandar Bouen sa četiri gola.

Prva četvrtina je završena rezultatom 3:3. Naša selekcija je na startu druge četvrtine povela 6:3, a selektor SAD Dejan Udovičić je morao da zatraži tajm-aut. Amerikanci su smanjili na 6:4, ali su “delfini” stigli do 8:4. Amerikanci su uspeli da postignu još dva gola, a prvo poluvreme je završeno vođstvom Srbije od 8:6.

Srpski vaterpolisti su zaigrali angažovanije u trećoj četvrtini, a u poslednji deo meča ušli su s vođstvom od 11:7. Srbija je potom održavala visoko vođstvo i zasluženo je stigla do trijumfa.

Bronzanu medalju osvojila je Grčka, koja je u ranije danas u meču za treće mesto pobedila Hrvatsku 9:7.

Sedmo mesto pripalo je selekciji Mađarske, koja je savladala Crnu Goru 8:6.

Finale između Španije i Italije biće odigrano večeras od 20.00 sati.

2 COMMENTS

  1. Bravo Delfini
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪🏻👊🏻👍🏻
    Sjajni ste
    Uvjek navijam za vas
    Najbolji ste
    🇷🇸☦️🇷🇸
    Samo naprijed ,
    Bravo
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here