EPA/Orestis Panagiotou
Vaterpolo reprezentacija Srbije

U borbi za plasman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu u Južnoj Koreji, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Nemačke na peterce sa 17:16. U regularnom delu je bilo 12:12 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3).

 

Golove za Srbiju postigli su: Dušan Mandić (6), Đorđe Lazić (2), Viktor Rašović (3), Ognjen Stojanović (2), Strahinja Rašović (1), Radomir Drašović (2), Nikola Dedović (1).

Strelci za Nemačku, bili su: Ajgner (3), Boš (2), Rejbel (3), Real (1), Strelnecki (1), Gilien (1), Stam (3), Ćuk (2), Restović (1).

Nemačka je sredinom treće deonice povela sa 9:7, ljubomorno je čuvala stečeno prednost sve do 20 sekundi pre kraja kada je Đorđe Lazić pogodio za 12:12 što je dovelo do peteraca.

Rističević je zaustavio udarac Giliena, a Mandić je zatresao mrežu. Rejbel je bio siguran, kao i Nikola Dedović. Stam je zatresao mrežu, a prednost Srbije zadržao Ognjen Stojanović. Ajgner je nadmudrio Rističevića, ali je siguran bio i Radomir Drašović. Nadu Nemaca sačuvao je Mateo Ćuk ali je pobedu doneo Viktor Rašović.

Srbija će se za peto mesto boriti sa boljim iz duela Australija – Grčka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here