Vesti
Da se zna šampioni: Ekipa veterana

Lepa vest stigla je prošle nedelje iz sidnejskog predgrađa Karamar (Carramar), gde je u velikom finalu Letnje veteranske lige za igrače preko 35 godina starosti, ekipa Srbije osvojila veliko finale. Naš tim je u utakmici za pehar trijumfovao rezultatom 2:0 protiv ekipe Liverpula.

Na internacionalnom turniru u organizaciji peruanskog fudbalskog kluba Sport Boys, koji je trajao puna dva meseca, učestvovalo je devet ekipa, među kojima i FK Srbija predvođena Milošem Romanićem. Ova rekreativna grupa fudbalskih entuzijasta pokazala je da i te kako ume da odigra i kvalitetan takmičarski fudbal. Naime, Romanić i njegova družina već više od dve decenije pikaju „bubamaru“ u sidnejskom Lansvalu, a godinama učestvuju u južnoameričkoj ligi veterana pod imenom „Campeonato de las Americas“ gde su svima dali do znanja da su pravi fudbalski znalci.

Srbija je čak tri puta uzela titulu šampiona na ovom turniru, koji se igra punih dvanaest meseci. Pored uglavnom južnoameričkih ekipa učestvuju i ekipe iz ostalih etničkih zajednica Sidneja.

U protekla dva meseca igrala se skraćena, „letnja“ verzija ove lige, a naši momci su završili peti na kraju ligaškog dela takmičenja. Nakon dve runde razigravanja, dospeli su u veliko finale gde im je protivnik bila ekipa Liverpula, koja je na kraju sezone zauzela drugo mesto. Nedelju dana ranije Srbija je u polufinalu nakon velike borbe pobedila ligaškog prvaka Soritosa sa 3:2, da bi se zatim isprsili i u velikom finalu. Uprkos velikom otporu „trkača“ iz Liverpula, koji su neumorno jurili svih 90 minuta, Srbija je golovima Milenka Divljanovića i Dražena Kužeta gotovo rutinski osvojila veliki pehar.

Fudbalski znalci: Miloš Romanić i Dragan Šuljak s pobedničkim peharom

Druženje najveća premija

Inače, pobednički trofej pomalo podseća na onaj „ušati“ pehar Lige šampiona. Pored trofeja, osvojene su i zavidne novčane premije. Međutim, svrha ovog takmičenja je druženje i predstavljanje naše zajednice u najlepšem svetlu, što su Romanićevi fudbaleri i učinili na ovom multietničkom takmičenju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime