Tanjug/AP

Bivši posrednik EU za dijalog Beograda i Prištine Robert Kuper smatra da bi bilo dobro da Kosovo i Srbija budu primljene istovremeno u Evropsku uniju.

Izmena kosovskog ustava po njemu je vrlo moguća kako bi se rešilo pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

– To bi moglo biti rešenje za Zajednicu opština sa srpskom većinom, a omogućilo bi da se reši pitanje Severa (KiM) i da Srbi budu zastupljeniji u političkom smislu na Kosovu – rekao je Kuper.

Prema njegovom mišljenju, ako i Srbija i Kosovo uđu u EU, to je kao da se menja Ustav, preneo je Kosovo onlajn.

Kuper dodaje da se pre 10 godina tokom dijaloga nije razgovaralo o temama kao što je razmena teritorija.

On smatra da bi trebalo biti oprezan kada je o tome reč.

2 COMMENTS

  1. Ma kakava unija zato volim vucica jer nikad nece u eu rekao mi 2012 mi ce da napravi eu u srbija pa ce mi da biramo gde ce mo i kako cemo a ulaz u unija je predaja kosovo i republike srpske jer se definise srpska teretorija u eu.

    Srbi sto vole eu kazem slusajte sta je danas rekao orban eu vi pravi eu gde sam ima jedan zakon sto se odlucuje u brisel eu neinteresuje sta madari na referendum izglasali zakon eu postaja dikatatura gde je krajni zilj savezna drzava europa bez suverene drzava madarska i poljska kazu neka hvala sada razumemo zasto izasla velika britanija

    • Poštovani Aleks. Iz aviona se vidi da jedva natucaš srpski sa albanskim naglaskom. Nema potrebe da pišeš ovakve komentare sa namerom da promovišeš neraspoloženje prema EU. Mi već imamo i sami dovoljno razloga da budemo nezadovoljni perspektivama koje nam se nude sa te strane. Iako naravno da bi bilo verovatno dobro da budemo članica ali to se takođe verovatno nikada neće dogoditi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here