Foto: MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine pa će tako igrati u A Grupi sa Belgijom, Letonijom i Slovačkom. 

Biće to prvi put da se svetsko prvenstvo u košarci održava u više od jedne zemlje.

Tokom prve faze Svetskog prvenstva utakmice će se igrati u sve tri zemlje, dok će se počev od četvrtfinala svi preseliti u Manilu.

Naša grupa kasnije se ukršta sa Grupom B u kojoj su se našle Grčka, Turska, Velika Britanija i Belorusija. Definitivno će nam odatle najveći protivnici biti Grci i Turci.

Prvi deo kvalifikacija igra se kroz šest rundi, samo poslednji ispada, da bi se potom napravile četiri grupe od šest timova, gde će prve tri selekcije proći na Mundobasket. Naravno, preklapaće se sa sezonama, što će usloviti izostanak nekih važnih igrača u našem timu, kao što je to bio slučaj minulog leta.

Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine.

ŽREB SVIH KVALIFIKACIONIH GRUPA ZA EVROPU

Grupa A: Srbija, Letonija, Belgija, Slovačka

Grupa B: Grčka, Turska, Velika Britanija, Belorusija

Grupa C: Slovenija, Hrvatska, Finska, Švedska

Grupa D: Nemačka, Poljska, Izrael, Estonija

Grupa E: Francuska, Crna Gora, Mađarska, Portugal

Grupa F: Litvanija, Češka Republika, Bosna i Hercegovina, Bugarska

Grupa G: Španija, Ukrajina, Gruzija, Severna Makedonija

Grupa H: Italija, Rusija, Holandija, Island

 

Na žrebu je bilo 32 selekcije, a najboljih 12 evropskih reprezentacija izboriće mesto na finalnom turniru, koji će se održati u tri zemlje – Indoneziji, Japanu i Filipinima.

To su reprezentacije Srbije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Gruzije, Nemačke, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Izraela, Italije, Litvanije, Poljske, Holandije, Rusije, Slovenije, Španije, Turske i Ukrajine, kao i zemlje koje su kroz predkvalifikacije izborile učešće na žrebu Crna Gora i Makedonija, kao i Slovačka, Island, Belorusija, Letonija, Portugal i Švedska.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here