EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće sa selekcijama Portorika, Kine i Južnog Sudana u grupi B Svetskog prvenstva koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, odlučeno je danas žrebom u Manili.

Selekcija Srbije će utakmice grupne faze igrati u Manili, kao i utakmice druge faze takmičenja ako se plasira nakon mečeva u grupi.

Na turnir su se kvalifikovale 32 reprezentacije, domaćini Filipini i Japan dok Indonezija neće igrati, pet selekcija iz Afrike, sedam iz Severne i Južne Amerike, šest iz Azije i Okeanije i 12 iz Evrope.

U grupi A (Manila) nalaze se Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija. Grupu C (Manila) čine SAD, Jordan, Grčka i Novi Zeland, dok su u grupi D (Manila) Egipat, Meksiko, Crna Gora i Litvanija. U grupi E (Okinava) snage će odmeriti Nemačka, Finska, Australija i Japan, dok se u grupi F (Okinava) nalaze Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija i Venecuela. U grupi G (Džakarta) svoje utakmice igraće Iran, Španija, Obala Slonovače i Brazil, dok su u grupi H (Džakarta) Kanada, Letonija, Liban i Francuska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here