commons.wikimedia
Vlada Srbije

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru zabrane sletanje “Montenegro erlajnsa” na aerodrom “Nikola Tesla”, pišu mediji.

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država, među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

“Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji”, navodi se obrazloženju.

Prema saznanjima medija, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion “Montenegro erlajnsa” sa 115 crnogorskih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

4 KOMENTARA

  1. ttebalo je mnogo oštrije reagovati , npr. vratiti cg studente u podgoricu !
    Jeste da deca nisu kriva ali roditelji treba da osete koliko košta milovo dizanje !

  2. Uvek im je bilo sve dzabe! A plen im je vazda bio izvor prihoda! Secam ih se iz stud.domova uvek u grupama bahati grlati spremni na mig da skoce njih 5 na jednoga cure maltretirali,dobacivali,jedni drugima ujutro i carape pozajmljivali po principu ko pre dograbi itd!!! 80ih sve jedan upravnik stud.domova bili su crnogorci a da se dalje ne prica!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime