Tanjug
Nikola Selaković

Ministri spoljnih poslova Srbije i Ugande, Nikola Selaković i Abubakar Džedže Odongo, potpisali su danas u Beogradu ugovor kojim Srbija donira Ugandi 40.000 vakcina AstraZeneka, protiv koronavirusa.

Na sastanku Selakovića sa Džedže Odonga, na marginama skupa Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, istaknuto je da su politički odnosi Srbije i Ugande tradicionalno prijateljski i dobri, a da sećanje na ulogu SFRJ u periodu antikolonijalne borbe i dalje predstavlja jedan od pozitivnih temelja na kome se baziraju naši savremeni odnosi.

Ministar Selaković konstatovao je da bi zamah političkim odnosima Srbije i Ugande trebalo dati češćom razmenom poseta na visokom nivou.

Sagovornici su se založili za jačanje saradnje na svim poljima od obostranog interesa, pre svega u oblasti ekonomije i izgradnje infrastrukture.

Šef srpske diplomatije zahvalio je sagovorniku na principijelnoj podršci Ugande teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, ističe se u saopštenju resornog ministarstva.

Ministar je poručio da je naša zemlja spremna da intenzivira saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, napominjući da veliku pažnju pridajemo programu “Svet u Srbiji”, da želimo da se mladi iz Ugande prijavljuju za stipendije, potom i obrazuju u našoj zemlji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here