Srbija ide na Svetsko prvenstvo! (VIDEO)

0
fiba.basketball.com

Košarkaši Srbije će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kini. Pao je Izrael 97:76 u “pobednik uzima sve” susretu u hali “Aleksandar Nikolić”.

Nošeni punim “Pionirom”, odnosno 6.000 ljudi, i pojačani evroligaškim pojedincima Nikolom Milutinovim i Vladimirom Lučićem, Orlovi su odneli ubedljivu pobedu za rezervisanje karte za Peking.

Strahovalo se od poraza, usled negativnog iznenađenja u Estoniji I činjenice da nas je današnji rival već jednom dobio.

Na kraju, Srbija sa trećeg mesta grupe L sa skorom 7-5 prolazi na svetsku košarkašku smotru, koja se održava krajem avgusta. Osim nas iz iste grupe su prošli kvalifikacije Nemci i Grci.

Prve dve deonice protekle su u konstatnom forsiranju šuta Izraelaca i Srbije koja im je uspešno parirala.

Prva četvrtina se završila vođstvom Orlova 26:18 i na tu prednost se nakalemila stabilna igra, kontrola tempa i rast vođstva.

Kako se približavao kraj 20 minuta, tako smo bili sve bolji i bolji do maksimalnih 49:33 prvog poluvremena. Stanje na semaforu je postavio Simonović košem u poslednjem napadu.

U naredna dva perioda je bilo samo pitanje koliko ubedljivo ćemo savladati Izraelce. Uz po koji atraktivni potez.

Briljirao je Dragan Milosavljević sa 18 od 20 poena u prvom poluvremenu, preko potrebnih dok se nisu ostali uključili. Dodao je i četiti skoka i asistencije.

Miloš Teodosić je umalo opet upisao dabl-dabl sa 11 poena i devet asistencija. Odličnu su bili i tek priključeni Vladimir Lučić sa 22 poena, začinivši utakmicu sjajnim zakucavanjima i Nikola Milutinov sa sigurnih 10 poena.

Kod poraženih je najviše poena dao Džejk Koen – 16.

97:76 – Kraj! Srbija ide na Mondobakset!

94:73 – Da li možemo do stotke?

92:76 – Đorđević menja čitavu petorku. To je to!

82:60 – Još jednom Milosavljević za let Lučića!

69:50 – FENOMENALNO! TEO ZA MILUTINOVA ALEJ-UP!

III četvrtina

67:50 – Prelomna četvrtina za osiguravanje prolaska. Ostaje finalnih deset minuta.

67:48 – Atraktivan Teov pokušaj asistencije kroz noge Milutinovu se loše završava, mada nekako lopta završava kod centra Olimpijakosa, koji zakucava uz faul.

59:46 – Izrael serijom 9:0 smanjuje zaostatak.

59:37 – ATRAKTIVNO! Efektan kontra-napad u režiji Milosavljevića i njegovog spretnog pasa. Promenom kroz noge obišao igrača i pri prihvatanju šalje loptu Lučiću za kucanje sa dve ruke.

57:35 – Lučić i Birčević! Dve vezane trojke!

51:33 – Teodosić koristi dva penala i postaje dvocifren.

III Četvrtina

Poluvreme

Prva figura utakmice za sada je Dragan Milosavljević sa 18 poena (4/5 za dva, 2/2 za tri). Sledi ga Teodosić sa tri trojke i devet poena, na to i pet asistencija.

Prve dve deonice protekle su u konstatnom forsiranju šuta Izraelaca i Srbije koja im je uspešno parirala.

Raspoloženi Dragan Milosavljević nosi Srbiju u odbrani i napadu, Teodosić razigrava ekipu i pogađa trojke.

Prva četvrtina se završila vođstvom Orlova 26:18 i na tu prednost se nakalemila stabilna igra, kontrola tempa i rast vođstva.

Kako se približavao kraj dvih 20 minuta, tako smo bili sve bolji i bolji do maksimalnih 49:33, koje je postavio Simonović košem u poslednjem napadu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here