Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 minuta odigraće svoj poslednji meč u 2020. godini, posle kog će zvanično znati da li su ispali u C diviziju Lige nacija ili su se spasili i ostali u B grupi!

Naime, za opstanak im je potreban trijumf, kao i da Turska izgubu od Mađarske na domaćem terenu i nema sumnje da izabranike Ljubiše Tumbakovića očekuje težak posao, kao i da ih prati određena doza sreće.

Međutim, postavlja se pitanje koliko se Srbiji uopšte isplati da pobedi Baćuške?

Dva su razloga za to, a prvi je taj da bi eventualno ispadanje u C diviziju Lige nacija u narednom ciklusu ovog takmičenja donelo lakše rivale. I to u situaciji kada je najrealnija opcija da Liga nacija ponovo daje svoje učesnike za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Dakle, kao i sada kada su Orlovi, doduše, propustili svoju priliku protiv Škotske.

Podsetimo, samo da će u C diviziji ige nacija igrati Farska ostrva, Gibraltar, Kazahstan, Litvanija, Luksemburg, Azerbejdžan… možda Albanija, Belorusija, Grčka, Slovenija.

Drugi razlog tiče se kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine! Naime, upravo je Rusija ta selekcija kojoj “visi” drugi šešir u kom se Srbija već nalazi.

Ukoliko Baćuške ne pobede Orlove na Marakani, postoji mogućnost da ih Rumunija, Norveška ili Republika Irska preteknu na listi. To znači da bi izabranici Stanislava Čerčesova ponovo mogli da budu potencijalni rival Srbije u kvalifikacijama, a činjenica je da su pomenute tri selekcije svakako poželjnije iz tog trećeg šešira nego Rusi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here