EPA/Valdrin Xhemaj

Rukometna selekcija Srbije porazom od Crne Gore u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva završila je to takmičenje.

Crna Gora je savladala Srbiju rezultatom 22:20 i ostala u igri za drugu fazu EP, a Srbiju ostavila bez nje.

Izabranici Nenada Peruničića imali su dobru šansu da pobede, ali je na kraju Crna Gora zabeležila prvu pobedu u istoriji na evropskim prvenstvima (do sada 16 mečeva – 1 remi, 15 poraza).

Srbija je povela golom Kukića, ali je od tog trenutka zaigrala dosta loše. Crna Gora je napravila seriju, povela sa 4:1 i tu prednost održavala u narednih 15 minuta.

Srbija nije mogla ništa da odbrani, iako je Tibor Ivanišević bio na visini zadatka, a Crna Gora je koristila sve mane naše selekcije. “Orlovi” su često poklanjali lopte protivniku, a čim su taj segment igre poboljšali došao je i rezultat, pa je pred kraj prvog poluvremena bilo nerešeno, 9:9.

Do kraja poluvremena desilo se još par amaterskih grešaka izabranika Nenada Peruničića, pa se na pauzu otišlo sa 11:10 za Crnogorce.

Start drugog poluvremena doneo nam je mnogo, mnogo manje grešaka Srbije i samim tim i preokret. Vrlo brzo je bilo 16:13, maksimalnih +3, ali “orlovi” tu igru nisu mogli dugo da zadrže. Za samo pet minuta Crna Gora je napravila 4:0 i došla do nove prednosti, koju je uspela da održi sve do kraja meča.

“Orlovi” su nastavili da greše, ali ono što ih je najviše koštalo su promašeni zicer. Radivojević i Marsenić su se u nekoliko navrata obrukali, dok su po par puta dobili “pomoć” saigrača.

Na dva minuta do kraja otišla je verovatno poslednja prilika – Marsenić je promašio jedan na jedan za izjednačenje pogodivši sativu, a protivnik je u narednom napadu otišaoo na +2 (20:22).

U poslednjem kolu, u ponedeljak, Srbija igra “revijalni” meč sa Hrvatskom od 20.30, dok se za prolaz od 18.15 bore Crna Gora i Belorusija.

Srbija: Crnoglavac, Cupara, Đukić 1, Ilić N 2, Ilić V, Ivanišević 1, Kolaković, Kukić 6, Marsenić 1, Mosić, Nikolić, Pešić, Pušica 1, Radivojević 3, Sretenović 1, Zelenović 5.

Crna Gora: Anđelić, Bakić 1, Božović 4, Čavor 1, Glendža, Grbović 5, Kankaraš, Lasica 1, Lazović 1, Lipovina 3, Mijušković, Radović 2, Ševaljević 2, Simić, Vujović F, Vujović S. 2.

1 COMMENT

  1. Razjuriti sve polupismene bivse igrace,ma koliko oni bili veliki pre , koji bez ikakvog iskustva hoce da budu veliki treneri. KO ih samo postavi za selektore ,trenere klubova,direktore klubova,tehnicke direktore,itd.
    Ljude koji su jedva zavrsili srednju skolu, nisu ni mogli zbog sportskih obaveza,bave se poslovima i stvarima koje odlucuju o sudbini Srpskog Rukometa, u glavama im je samo novac i licna korist jer im se karijera zavrsila a drugog zanimanja nemaju. Idi Perune treniraj neke klince i uci ih osnovama rukometa jer sam siguran da to znas,nisi ti kalibar da budes selektor Srbije i da se hvatas u kostac sa selektorima ostalih zemalja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here