Mnogi američki mediji, kao i pojedini NBA košarkaši, nisu spomenuli Srbiju u najuži krug favorita, međutim to više nije slučaj.

“The Athletic”, portal koji spada među najbolje u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je veliki intervju sa sportskim direktorom reprezentacije SAD.

Džeri Kolanđelo pričao je o mnogim stvarima, a zanimljivo autor ovog teksta Majkl Li navodi Srbiju kao sastav koji je najbolje popunjen.

Li i Kolanđelo dotakli su se mnogih tema, a kada su pričali o neuspesima u prošlosti, Džeri kaže da je bio toliko ljut da je hteo da iskoči iz aviona kada su izgubili od Grčke na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

– Od tada Sjedinjene Američke Države imaju 76 pobeda zaredom u internacionalnim utakmicama, a pod Kolanđelom taj skor je 88:1. Španija, Srbija, Francuska i Argentina uspele su da pruže jači otpor SAD tokom godina, ali nijedna selekcija nije uspela da im potpuno ugrzo tron – piše Li i dodaje:

– Brojne reprezentacije imaju talentovane igrače, međutim niko nije uspeo da se suprostavi SAD. Kanada i Australija spadaju u tu grupu, ali će na Mundobasketu (Kanada) igrati bez Džamala Marija, Ar Džej Bereta, Endrua Viginsa, Tristana Tompsona… odnosno Australija bez Bena Simonsa. Kada Svetsko prvenstvo krene Srbija će imati najbolje popunjen (najdublji) sastav, koji je predvođen Nikolom Jokićem!

S druge strane, Kolanđelo kaže da se, uprkos brojnim otkazima, SAD neće tako lako predati.

– Mi smo meta mnogih reprezentacija. Na vrhu smo piramide i drugi žele da nas sklone, što je dobro. Svi žele da se takmiče, svi žele da pobede. Svi vole igru. Šta bismo mi trebalo da udarimo? Da se predamo drugimo? To se neće desiti – rekao je Kolanđelo i zaključio:

– Mnogo se priča o tome ko je sve odbio da igra za nas, a ja želim da budem siguran da igrači koji su ovde, nakon što pobedimo, dobiju sav kredit. To je jedino čemu se nadam.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a SAD igra u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom. Amerikanci brane zlato osvojeno 2014. godine, koje su osvojili pobedom nad Srbijom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here