Srbija: Koncerti u čast svih žena sveta

0

 

Vlada Divljan je samo jedan od muzičara koji će nastupati na Dan žena
 

Popularni glumac Bosiljčić, koga imamo priliku da gledamo u serijama "Greh njene majke" Zdravka Šotre i "Sva ta ravnica", u režiji Miroslava Lekića, posle uspešnih koncerata u Domu sindikata, održaće muzičko-poetsko veče i u "Madlenianumu", kao poklon damama za 8. mart.

 

 

Srđan Marjanović, jedan od retkih kantautora i gitarista, koji se na muzičkoj sceni održao proteklih 35 godina, predstaviće u Domu omladine (sala Amerikana) svoj 14. album, objavljen za kuću "Multimedia rekords".

Reč je o duplom CD-u pod nazivom "Poslednji album", sa 18 njegovih najvećih hitova i 10 novih pesama.

 

Specijalni gost na albumu, ali i na koncertu, je slovenački kantautor i rok publicista Tomaž Domicelj, koji zajedno sa Marjanovićem izvodi kompoziciju "Ko te pita". Pesmu, koja je delom na srpskom, a delom na slovenačkom, prati i spot snimljen u Beogradu i Ljubljani.

Treći koncert iste večeri je nastup frontmena nekadašnje grupe "Idoli" Vlade Divljana i njegovog benda "Nevladina organizacija", u Domu sindikata.

 

Divljan, koji je prošle godine u Domu omladine prvi put održao osmomartovski koncert, poručio je povodom svog ponovnog nastupa u Beogradu, da će koncert biti nešto potpuno novo u odnosu na proteklu godinu i izrazio zadovoljstvo što ponovo svira za Beograđanke.

 

Ovo je, zasad, jedini njegov planirani koncert u Beogradu u godini kada se navršava tri decenije "novog talasa" i nastanka "Idola" – benda koji se smatra za jednu od najvažnijih pojava jugoslovenske i srpske pop muzike.

"Damama sa ljubavlju" naziv je koncerta Gorana Karana, koji će prirediti u velikoj dvorani Centra "Sava".

Poznati splitski pevač, zajedno sa gostima, izvešće hitove "Lipa si lipa", "Vagabundo", "Ostani", "Ne šalji lađe", "Ružo moja bila" i mnoge druge, a najavljena su i mnogobrojna iznenađenja.

 

Tradiciju osmomartovskih koncerata započeo je maestro šansone Dragan Stojnić (1937-2003) još daleke 1984. godine.

 

Tu tradiciju obnovio je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod dirigentskom upravom Vojkana Borisavljevića, izvodeći u znak sećanja na Stojnića njegove nezaboravne hitove, poput "Bila je tako lijepa", "Jedan čovek i jedna žena", "Ja to znam", "Barbara", "Vino i gitare", "Natali", "Maestro i violina".

Ove godine zbog zauzetosti svih beogradskih dvorana orkestar "Stanislav Binički" je morao koncert da održi tri dana ranije, tako da su dame mogle da uživaju u romantičnim šansonama, sinoć u Domu sindikata, u izvođenju popularnih pevača i glumaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here