Kosovo online

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje Arbereše Krieziu-Hiseni izjavila je da je Kosovo u dijalogu sa Srbijom ostalo usamljeno, jer su, kaže, Srbija, šef evropske diplomatije Žosep Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak na jednoj strani.

Ona je rekla da posrednici Evropske unije ne rade svoj posao kako treba, jer ne opominju Srbiju.

– Nepravedno nametanje mera je najveći pogrešan postupak evropskih posrednika. To potvrđuje da je postojao neravnopravan pristup prema Kosovu. Volela bih da mere budu ukinute i o tome smo razgovarali sa raznim predstavnicima evropskih zemalja – rekla je Krieziu-Hiseni.

Ona je navela da tri strane igraju “igru protiv Kosova”, ističući da je Priština spremna da preuzme obaveze koje proizlaze iz procesa dijaloga.

– Nama je rečeno da gradonačelnici daju ostavke, ali mi nismo Beograd da tražimo od njih da podnesu ostavke. Mi ne izdajemo naloge za ostavke, gradonačelnici se biraju u demokratskom procesu – kazala je Krieziu-Hiseni.

Zato smatra da dijalog treba da se nastavi samo kao ravnopravan proces.

– Dijalog treba da se nastavi samo kao ravnopravan proces, uz ujednačen pristup stranama. Nije pravi dijalog kada ide u prilog nekonstruktivnoj strani, koja krši sporazum, a sankcioniše se i vrši pritisak na drugu stranu koja je, uprkos poteškoćama, spremna preuzme odgovornost – rekla je Krieziu-Hiseni.

1 COMMENT

  1. Gospodja treba da shvati da EU pomaže Srbiji da reši unutrašnja pitanja na način koji će biti prihvatljiv za prijem u EU, a da pri tome ne želi da zanemari mišljenje privremenih vlasti koje predstavlju Albance u srpskoj južnoj pokrajni. Kada to bude svima jasno, biće i prosperiteta za ceo Balkan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here