EPA-EFE
Odbojkaši Srbije

Reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu za odbojkaše pošto je u Rimu bila bolja od Švajcarske 3:0 (25:19, 25:16, 25:19).

Ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogao biti lep turnir za Igora Kolakovića. Možda i prvi posle tačno 10 godina, kada je u prvom mandatu kao selektor Srbije osvojio medalju.

Naravno, i dalje je još rano da se o tome priča, tek slede ozbiljniji izazovi. Mnogo ozbiljniji od Švajcarske. Ali imponuje ono što su “Orlovi” prikazali na startu.

Pobeda u tri seta, izuzetno ubedljiva. Ni u jednom nije dopušteno “Sajdžijama” da dođu do 20 poena. Razigrani, željni igre, sve što se može poželeti na početku velikog takmičenja.

Kod Srbije najbolji su bili Pavle Perić sa 15 poena i Miran Kujundžić sa 11 poena. Na drugoj strani Luka Ulrih i Julijan Vajzik zabeležili su po šest poena.

Sledeći meč Srbija igra već u četvrtak protiv Belgije. U drugom meču dana ove grupe Nemačka je takođe lagano odradila posao. Savladana je Estonija u tri seta, 25:22, 25:19, 25:19.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here