Tanjug
Skupština Srbije

Magazin “Global fajnens”, objavio je listu najbezbednijih zemalja na svetu, na kojoj je Srbija najbezbednija zemlja u regionu, dok se Kosovo nije našlo na listi 134 najbezbednije zemlje sveta.

Srbija se nalazi na 34. mestu, dok je Slovenija na 47. mestu, Rumunija na 51, Hrvatska na 74, Bugarska je 114, Crna Gora je 121, Severna Mekadonija je na 125. mestu, a Bosna i Hercegovina je na 130. mestu.

S obzirom da je lista formirana na osnovu podataka koje dostavljaju same zemlje, kako piše na sajtu “Global fajnens” magazina “nisu uključene zemlje koje nisu dostavile sve tražene podatke. Tu mislimo na Butan, Belorusiju i Sudan koje nisu imale podatke u oblasti sigurnosti i turizma, dok su za Kosovo i Somaliju nedostajali podaci koje dostavlja Svetski izveštaj rizika (World Risk Report)”, piše na sajtu ovog magazina.

Ocena bezbednosti u zemlji uzima u obzir tri osnovna faktora: rat i mir, lična bezbednost i rizik od prirodnih katastrofa, uključujući jedinstvene faktore rizika koji potiču od koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here